avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli cota parte indiviza

La subsolul blocului a fost inlocuita coloana de apa calda. Pe scara sunt si apartamente care au centrala proprie de apartament.
Cum se repartizeaza cheltuielile pe cota parte indiviza ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:55, 25 Noiembrie 2011
Legal,cheltuielile se repartizeaza pe cota indiviza si sunt suportate din fondul de reparatii
Da ,asta am inteles, dar daca cei cre au centrala termica nu vor sa participe la aceste cheltuieli , cum stabilesc cota indiviza doar pentru ceilalti.
Fiind o instalatie comuna se suporta de toti proprietarii indiferent ca o folosesc sau nu.
Repartizarea costurilor se face pe cota parte indiviza (functie de suprafata utila a fiecarui apartament).
Sa faceti lucrarea cu tot tabietul: raport sau sesizare ca trebuie efectuata lucrarea, decizia comitetului, selectarea firmei, contract, deviz lucrari, receptie, totul transparent, afisat...
Repartizati pe lista de plata distinct pe o coloana "reparatii". Cine nu plateste "beneficiaza" de penalizari ca pentru orice cote (daca aveti un sistem propriu de penalizari).
Dupa 90 de zile puteti actiona in instanta ca pentru orice alta restanta.
bratubotan a scris:

Da ,asta am inteles, dar daca cei cre au centrala termica nu vor sa participe la aceste cheltuieli , cum stabilesc cota indiviza doar pentru ceilalti.


Legea se executa nu se discuta
Cum in cauza ,instalatia din subsolulu blocului reprezinta parte comuna,
reparatia/intretinerea acesteia este suportata de catre toti proprietari,indiferent de facilitatile care au inteles sa si le asigure individual
Contravalaore lucrare se repartizeaza conform cota indiviza,se suporta din fondul de reparatii,se introduce spre completare in lista de intretinere lunara
Acumularea de restante ,peste termenul de 90 zile,da dreptul asociatiei sa dispuna actionarea in instanta pentru recuperare restante,daca detine documente legale pentru lucrare
' LA MULTI ANI DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR CU OCAZIA ZILEI DE ASTAZI'
Multumindu-va pentru raspunsul la problema cu rep. la cota parte indiviza, solicit o parere la o alta problema cu cara ma confrunt.
Furnizorii de utilitati aplica penalizari de 0.1% pe zi la suma pe care o am de achitat , daca nu virez banii, incepand cu ziua urmatoare termenului scadent. Nu exista o perioada de 30 de zile dupa termenul scadent si abia dupa aceea daca nu achit factura sa aplice penalizarile incepind cu termenul scadent?
Eu cum recuperez de la restantieri sumele , aplicandu-le penalizari incepind cu termenul scadent al facturii/

Alte discuții în legătură

Repartizare caldura bloc necontorizat tomasso tomasso Va solicit opinia in ce priveste modul de repartizare pe apt. a caldurii de la corpurile de incalzire din propriet comuna a blocului( fara repartitoare ) dar ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul plata firma curatenie Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua. Avem angajata o firma de curatenie, la bloc cu doua scari -1200ron In AGP, am ridicat problema cum se calculeaza suma in listele de ... (vezi toată discuția)