avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate doru1971

Activitate doru1971

Buna ziua!
Va supun atentiei o situatie care necesita o experienta mai mare in domeniul Dreptului Muncii
La un angajator au fost constituite legal 5 organizatii sindicale, care au decis sa formeze o federatie

In conformitate cu lg.62 /2011 republicata se prevede ca la art. 3 alin. 4 ca o persoana poate face parte in acelasi timp doar dintr-o singura organizatie sindicala la acelasi angajator.

in cazul mentionat mai sus, federatia sindicala, care in conformitate cu art. 1 - u) este o organizatie sindicala incalca sau nu articolul 3 alin. 4 avand in vedere ca membrii federatiei sunt la acelasi anagjator?
Multumesc!
Buna ziua!
In conformitate cu art. 8 din Lg. 62 / 2011 republicata, in functia de conducere a unui sindicat poate fi aleasa o persoana care nu face parte din acel sindicat.
Cum considerati dumneavoastra o situatie de felul urmator:
- la un angajator exista 5 sindicate inregistrate legal, iar in functia de vicepresedinte la unul din sindicate este aceeasi persoana care are functie de presedinte in alt sindicat din cele enumerate mai sus

Este incalcat sau nu art. 3 alin 4 din Lg. 62 / 2011 care precizeaza ca " O persoană poate face parte, în acelaşi timp, numai dintr-o singură organizaţie sindicalăla acelaşi angajator"

daca da, care ar fi sanctiunea legala in acest caz?

Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari :
- Fisa de evaluare pentru un angajat se face in mod obligatoriu pe 12 luni?
- In cazul in care pe durata celor 12 luni a fost inlocuit seful ierarhic iar noul sef activeaza doar in ultimele doua luni din cele 12, acesta din urma este obligat de normele legale sa intocmeasca fisa de evaluare a angajatului si pentru cele 10 luni anterioare cand nu a detinut functia respectiva?
- care sunt normele legale care reglementeaza acest domeniu?
Va multumesc!
Inca o precizare va rog.
Pe parcusul celor 4 ani scursi cat angajatul s-a aflat in CCC, colegii situati pe aceeasi treapta profesionala si grad au beneficiat de indexari si cresteri salariale care au condus, ca la finalul perioadei, diferenta de salariu intre ei si persoana revenita pe post din CCC sa fie de peste 100% ( adica dublu).
Exista un act normativ pe baza caruia se poate cere actualizarea salariului pentru angajatul revenit din CCC. Fenomenul se intampla intr-o institutie publica de invatamant superior.
Din punct de vedere moral nu cred ca e in regula ca pentru aceeasi munca prestata diferentza de salariu sa fie dubla! Cu atat mai mult ca, repet, fenomenul se intampla intr-o institutie bugetara.
Multumesc pentru raspuns si as mai dori o precizare :
- nefiind clar specificat in Lg 33/2009 interpretarea articolului 17, in cazul in care intre timp ( pe parcursul suspendarii raportului de munca) salariile in respectiva institutie au fost indexate sau crescute conform unor norme legale, salariul care se acorda la revenire in activitate, trebuie sa beneficieze de aceste indexari/cresteri sau nu
Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect.
Care ar trebui sa fie salariul fara sporuri pentru un bugetar angajat pe functia de bibliotecar Treapta l studii M care a inceput perioada de maternitate in anul 2006 si s-a finalizat in 2010. Care ar fi norma care reglementeaza aceasta salarizare? Din pacate institutia publica in care este angajat respectivul bugetar se opune prin personalul de la RU la a furniza datele care au sta la baza calcularii salariului pentru respectiva functie.
Va multumesc si astept cu interes opinia dumneavoastra.