avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu bugetar la revenirea din maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu bugetar la revenirea din maternitate

Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect.
Care ar trebui sa fie salariul fara sporuri pentru un bugetar angajat pe functia de bibliotecar Treapta l studii M care a inceput perioada de maternitate in anul 2006 si s-a finalizat in 2010. Care ar fi norma care reglementeaza aceasta salarizare? Din pacate institutia publica in care este angajat respectivul bugetar se opune prin personalul de la RU la a furniza datele care au sta la baza calcularii salariului pentru respectiva functie.
Va multumesc si astept cu interes opinia dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 13:19, 1 Februarie 2011
Daca data revenirii din CCC este in 2010, atunci sunt aplicabile prevederile Legii nr.330/2009 , si anume:
art.17 (1) Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
Multumesc pentru raspuns si as mai dori o precizare :
- nefiind clar specificat in Lg 33/2009 interpretarea articolului 17, in cazul in care intre timp ( pe parcursul suspendarii raportului de munca) salariile in respectiva institutie au fost indexate sau crescute conform unor norme legale, salariul care se acorda la revenire in activitate, trebuie sa beneficieze de aceste indexari/cresteri sau nu
Art.17 alin.1 citat mai sus precizeaza clar , salariatului care revine din CCC i se
acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
Inca o precizare va rog.
Pe parcusul celor 4 ani scursi cat angajatul s-a aflat in CCC, colegii situati pe aceeasi treapta profesionala si grad au beneficiat de indexari si cresteri salariale care au condus, ca la finalul perioadei, diferenta de salariu intre ei si persoana revenita pe post din CCC sa fie de peste 100% ( adica dublu).
Exista un act normativ pe baza caruia se poate cere actualizarea salariului pentru angajatul revenit din CCC. Fenomenul se intampla intr-o institutie publica de invatamant superior.
Din punct de vedere moral nu cred ca e in regula ca pentru aceeasi munca prestata diferentza de salariu sa fie dubla! Cu atat mai mult ca, repet, fenomenul se intampla intr-o institutie bugetara.
Legea 330/2009 prevede ca se acordasalariul corespunzator treptei avutesi nu salariul avut . Probabil ca la dvs. v-a acordat salariul avut , nu l-a actualizat .
Legea nr.284/2010 , care se aplica din anul 2011, este mai clara la acest capitol .

Alte discuții în legătură

Urgent - revenire din concediu ingrijire copil cameliaf cameliaf Buna ziua , trebuie sa dau un raspuns maine legat de salariul cu care am incadrat o persoana dupa o reintoarcere din CIC si precis ca ma va actiona in ... (vezi toată discuția)
Reincadrare salariata dupa concediu crestere copil cili1959 cili1959 Buna seara . Va rog sa ma ajutati intr-o problema .Am o salariata care va incepe munca cand copilul implineste 2 ani in luna iulie 2010. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Salariul dupa revenirea din cic akinom0440 akinom0440 Buna ziua, m-am intors de doua luni si jumatate la serviciu dupa CIC si mi s-a spus ca voi avea inca 6 luni salariul neschimbat (adica cel de acum 2 ani ... (vezi toată discuția)