avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate iulia_viorica

Activitate iulia_viorica

Răspuns la discuția concediu crestere copil
multumesc
deci revine la munca si din prima zi isi poate depune cererea? si nu vor spune ca au expirat cele 8 saptamani, cum prevede legea?

da, el isi incepe activitatea de azi, 22.04.2013 si cum trebuie sa procedeze, respectiv de cand isi poate depune ceerea si de cand poate beneficia de acele 5 zile?
buna ziua!
Daca tatal a fost in concediul de crestere copil 2 ani (pana pe data de 19.04.2013), iar intre timp i s-a nascut si cel de-al doilea copil (25.02.2013), la data inceperii activitatii mai poate beneficia de cele 5 zile libere pentru nastere copil? In lege scrie ca aceste 5 zile se acorda in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, iar in cazul nostru, pe data de 22.04.2013, acestea au expirat. (el fiind in concediu de crestere copil) Multumesc de raspuns.
concediul medical afecteaza zilele de concediu de odihna?
dar ce de risc maternal sau prenatal si postnatal?
multumesc de raspuns.
buna ziua
fac parte din categoria personalului auxiliar din Ministerul Justitiei, iar in anul 2009 am participat si am promovat un examen de promovare in gradul II. Ma interesa daca in acest an, in luna noiembrie mai pot participa la un astfel de examen, respectiv care sunt criteriile pe care trebuie sa le indeplinesc: 3 ani de vechime in specialitate sau 3 ani de la ultima promovare? Ma interesa in ce lege sa caut.
Multumesc.
Multumesc frumos de ajutor.
Deci... nu trebuie sa i se impoziteze pensia? De ani de zile i se opreste impozit la pensie.
Daca un pensionar este incadrata intr-un grad de handicap, pensia i se mai impoziteaza?
Daca unul dintre parinti opteaza pentru concediul de crestere al copilului pana acesta din urma implineste doi ani (indemnizatia maxim 1200 de lei), dupa un an de zile poate face schimb cu celalalt parinte, din motive neimputabile acestora?
Răspuns la discuția taxa auto
Sunt din Tulcea si multumesc de raspuns.
Cum se plateste concediul paternal, mai ales in cazul in care viitorul tata detine si un atestat pentru cursuri de puericultura? (care este procentul? si mai ales daca se opreste din salariu toate darile catre stat: impozit, CAS etc?)