avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate moldovanlaura

Activitate moldovanlaura

hotararea respectiva am citit o, e pe site ul unbr, dar dupa ce am luat legatura cu ei, mi s-a spus ca hotararea respăectiva se refera numai lşa avocatii stagiari care nu au prmovat examenul d definitivat anterior, si astfel nu au reusit sa frecventeze toate cusrsurile inpp aului...
Bună ziua!
Are cineva informaţii despre examenul de dfinitivat? Am vazut ca pe site ul inppa s-a afişat o tematica, dar nu stiu daca este valabila pentru toate centrele teritoriale .
Am incercat s aaflu niste raspunsuri, dar nimenu nu stie nimic.
Vă mulţumesc pentru răspunsurile date .
S-a rezolvat problemat . S-a eliberat un paşaport provizoriu, şi nu au fost probleme nici la hotar.
una seara !!!
In situaţia in care în baza Legii 10/2001 s-a restituit imobilul fostului proprietar, cel care a cumparat respectivul imobil de la stat, are actiune in despagubire impotriva proprietarului, pentru investitiile efectuate anterior restituirii imobilului?
Potrivit art. 9 din Legea 10/2001, imobilul se trasmite liber de orice sarcini.
Va multumesc pentru ajutor !!!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Prin ordonanţă preşedinţială s-a încredinţat minorul, spre creştere şi educare, reclamantei spre creşte
Ordonanţa preşedinţială este suficientă pentru a se putea face paşaport pe numele copilului?
Menţionez că părţile au trăit în relaţie de concubinaj şi cererea de încredinţare are primul termen doar in octombrie.
În legea 248/2005, se arată că, in cazul în care nu exista consimţământul unui părinte, trebuie hot. jud. definitivă şi irevocabila de încredinţare. Practic, ordonanţa preşedinţială este hot. jud. definitivă, irevocabilă şi executorie. În lege nu se specifică ca hot. jud- de încredinţare trebuie să fie definitivă, şi conform bine-cunoscutului principiu Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus, nu putem să interpretăm în sens restricitv.
Daca aveţi practica în acest sens , v-aş fi maui mult decat recunoscătoare dacă m-aţi putea ajuta.
Vă mulţumesc

Vă mulţumesc de răspuns ... Într adevăr poate fi o soluţie, însă în situaţia de faţă nu este posibilă această variantă.
Si eu sunt de părere că se poate amana. Motivează această cerere pe faptul că doreşti să-ţi angajezi un apărător, sau poţi în acea zi angaja un apărător care să se prezinte în instanţă şi să solicite termen pentru pregătirea apărării
În speţă, inculpatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă din culpă, în urma unui accident rutier. produs Maşina distrusă aparţinea firmei x. Aceasta are posibilitatea să se constituie parte civilă în procesul panal, sau numai pe calea acţiunii civile poate să recupereze prejudiciul cauzat?
Prin decizia 1/2004 a Înaltei Curţi s-a bstabilit, ca în asemenea situaţii, de acţiuni complexe, instanţa penală este competentă să judece3 acţiunea civilă alăturată acţiunii penale şi la pretenţiile formulate referitor la distrugerea bunurilor avariate.
Întrebarea mea este dacă această decizie se referă la situaţia în care bunul deteriorat, în speţă maşina, aparţine personal perosnei fizice, părţii vătămate, victimei infracţiunii, sau şi situaţiei în care maşina aparţine unei firme.
Eu consider că societatea proprietară a maşinii distruse poate să se constituie parte civilă în procesul penal, acesta încadrându se în noţiunea d e persoana vătămată prevăzută de art. 14 Cod pr. civilă.
În unele situaţii societatea a fost citată ca şi parte vătămată, soluţie pe care o consider corectă, aqvînd în vedere definiţia noţiuniide persoană vătămată --- "persoana care a suferit o vatamare ... materială" . Având în vedere că societaea a suferit o vătămare materială mi se pare corect să fie citată ca parte vătămată în procesul penal.
Aştept păreri, şi daca este posibil, argumente , intrucat trebuie să susţin cauza în faţa instanţei.
Vă mulţumesc.