avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Olteanu Cornelia

Activitate Olteanu Cornelia

Buna ziua. Doresc sa inchiriez 3 camere in locuinta proprie in lunile iulie si august 2019. Sunt persoana fizica si nu doresc sa ma autorizez ca si PFA nici nu doresc impunerea la norma de venit care se calculeaza pentru tot sezonul, Pot sa declar veniturile in sistem real? Pe langa Declaratia Unica ,registru de evidenta fiscala imi trebuie si casa de marcat? Multumesc.
Un salariat tot anul2017 a avut concediu medical cod indemnizație 14 un an și jumatate. Nu a putut efectua concediul de odihna independent de voința lui..Cum plătesc concediul cuvenit pentru 2017 in 2018?
Concediul medical accident de muncă
în luna ianuarie 2018 pentru un salariat este în continuare . Pentru indemnizația aferentă concediului medical accident de muncă angajatorul nu poate recupera suma din contribuția asiguratorie de muncă. Trebuie depus Cm-ul la Casa de pensii. Cum recuperează angajatorul cuantumul indemnizației? Unde găsim modelul de cere de recuperare? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Aplicarea OUG 109/2011
Sincera sa fiu aceasta ordonata nu mi se pare deloc clara.
Cf.Art 64 din OUG 109/2001
Componenţa consiliului de administraţie ori, după caz, a consiliului de supraveghere şi directoratului, precum şi remuneraţia administratorilor/membrilor consiliului de supraveghere şi a directorilor/membrilor directoratului rămân supuse legislaţiei în vigoare la data constituirii consiliului de administraţie/consiliului de supraveghere sau, după caz, la data numirii administratorilor/directorilor ori a membrilor consiliului de supraveghere şi directoratului până la data desemnării, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă, a membrilor noilor organe de administrare/conducere.
Citind acest articol sa intelegem ca membrii Consiliului de Administratie nu mai sunt limitati pentru indemnizatie la valoarea de 1% din salariul directorului general?
Firma cu activitate suspendata din iulie 2009 pentru 3 ani. A primit amenda de la Finante de 1000 ron pentru nedepunerea Declaratiei 100 pentru lunile 06 si 09 2011.
Este corect ? Daca activitatea este suspendata ?
Multumesc mult.Indraznesc sa va mai pun o intrebare. Am citit acordul cu Republica Moldova, si CF art 88 .Eu ii fac retinere la sursa la impozit 16%si il declar in Declaratia 100 . Daca nerezidentul nu s-a inregistrat la organul fiscal , cu contractul de colaborare, angajatorul are raspundere?
Multumesc mult,dar in D112 la asigurat imi trebuie un CNP,Iar beneficiarul de venituri este rezident in Republica Moldova presteaza pentru mine in tara lui de origine, nu are rezidenta in Romania sau sediu permanet
Daca o firma din Romania doreste sa incheie un contract de colaborare cu un nerezident ,persoana fizica (nu face parte din UE) pentru prestari servicii.Ce obligatii declarative are angajatorul (platitorul de venit). Cum evita dubla impunere.
:((
Vecinul meu si-a terminat de construit casa.Am avut surpriza sa constat cand am venit de la servici,ca se legase atat la curent cat si la firma de cablu (e ceva normal sa ai facilitati),dar cablurile cu pricina imi traverseaza proprietatea.Este legal ?Ma gandesc cu groaza ca mai sunt 2 vecini in constructie cu casele daca la fel se procedeaza ,curtea mea o sa arate ca un Pom de Craciun.Va rog sa ma invatati ce trebuie sa fac legal ca sa nu intru in conflict cu vecinii.Eu cand m-am racordat la energie mi-a trebuit proiect,am facut traversare subterana cu aprobare de la Primarie , S-a schimbat legislatia , sau este un abuz?
multumesc =D>