avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sa evit un eventual litigiu legat de concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sa evit un eventual litigiu legat de concediul de odihna ?

X-(Unui salariat i se intrerupe contractul individual de munca pe motive disciplinare .
Acesta la inceputul anului si-a facut programare de concediu de odihna ,si-a ridicat banii de la casieria unitatii (deoarece avea nevoie sa-si plateasca anumite rate) ,dar nu si-a efactuat concediul de odihna avand rechemare semnata de seful lui. Acum ca are decizie de incetare activitate, ce trebuie sa fac ? Ii platesc zilele de concediu neefectuate ? Banii necuveniti ii recalculez ?
Cel mai recent răspuns: Olteanu Cornelia , utilizator 11:20, 12 August 2011
Da, calculati suma pe care i-ati platit-o in plus, calculati si ce ar trebui sa ii platiti pentru concediul de odihna neefectuat si ii mai dati diferenta, daca este cazul.
Ii calculati cate zile de CO i se cuvin la data incetarii CIM, ii calculati indemnizatia pentru aceste zile si:
- daca suma este mai mica decat cea incasata la inceputul anului ii retineti diferenta prin statul de plata din luna lichidarii;
- daca suma este mai mare decat cea incasata la inceputul anului ii dati diferenta prin statul de plata din luna lichidarii.
multumesc =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna intrerupt- urgent!  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste efectuarea si plata concediului de odihna pentru personalul contractual din invatamant. Persoana respectiva a plecat in ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie recuperati banii incasati in avans pentru concediul de odihna in cazul demisiei oana211 oana211 Am luat in martie, aprilie, concediul de odihna iar in iulie mi-am facut incetarea. E normal sa ma puna sa aduc de acasa tot brutul ce l-am incasat in plus ? ... (vezi toată discuția)
Co necuvenit ani355 ani355 Buna ziua, Un salariat care pleaca din societate a efectuat si primit banii pentru concediul de odihna conform planificarii. La momentul incetarii ... (vezi toată discuția)