avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate simonaursu

Activitate simonaursu

buna ziua. Am cumparat un utilaj în anul 2004 cu fonduri Ricop 60% si 40% finantare proprie, durata de amortizare este de132 luni. In luna aprilie am vândut utilajul, dar datorita crizei, l-am vândut la un pret cu mult sub valoarea care mi-a mai ramas de amortizat. Diferenta de pret (valoarea ramasa de amortizat - venitul din vânzare) este nedeductibila. Acest utilaj se poate reevalua de catre un expert reevaluator astfel încât acesta diferenta sa fie mai reala (mai mica)?
Răspuns la discuția chiria este puurtatoare de TVA?
si daca fac notificarea la art. 141 alin. 2, lit. e) prin care optez pentru taxare cu TVA, atunci nu mai am probleme de acest fel. Ramân platitoare de TVA cu venit purtator de TVA si cheltuieli la fel.
Răspuns la discuția chiria este puurtatoare de TVA?
cum ma pot înregistra ca neplatitor de TVA, chiar daca activitatea mea nu mai are venituri, constante, purtatoare de TVA, daca cifra de afaceri este mai mare de 35.000 euro (119.000 lei)?
asa am eu pe chitanta de la banca, numele persoanei fizice care face depunerea dar în numele persoanei juridice, în extral la furnizorul meu va apare încasare de la persoana juridica nu de la persoana fizica depunatoare de bani la banca.
Va multumesc mult de tot.....
Buna ziua. Stiam ca, chiria nu este purtatoare de TVA. Sunt o soc. platitoare de TVA si care nu mai am alte venituri, decât cele din închiriere dar am cheltuieli de întretinere si administrare a spatiului închiriat care sunt purtatoare de TVA. Nu mai am din ce sa-mi deduc TVA-ul, mereu trebuie sa depun cerere de recuperare TVA (peste suma de 5.000 lei) sau pot percepe TVA la chirie, ca sa am si un venit purtator de TVA si atunci reglez TVA de la furnizori?
Am o factura de la un furnizor mai mare de 5.000 lei pe care o platesc direct la banca prin depunere cash în contul lui, fara ordin de plata ci prin foaie de varsamânt. Este considerata incasare cash prin chitanta?...si ,asa stiu, ca nu am voie?....