avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi furnizori mai mari de 5.000 lei si plata lor.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi furnizori mai mari de 5.000 lei si plata lor.

Am o factura de la un furnizor mai mare de 5.000 lei pe care o platesc direct la banca prin depunere cash în contul lui, fara ordin de plata ci prin foaie de varsamânt. Este considerata incasare cash prin chitanta?...si ,asa stiu, ca nu am voie?....
Cel mai recent răspuns: simonaursu , utilizator 14:41, 5 Mai 2011
Plata prin depunere direct in contul bancar al furnizorului nu este considerata plata cash, si nu intra in suma de 10000 plati zilnice.

Art 5 din legea 185/1996 " De la prevederile alin. 2 lit. c) sunt exceptate următoarele operaţiuni:
- depunerile în conturile persoanelor juridice, deschise la societăţile comerciale bancare, care pot fi făcute şi de alte persoane juridice, neplafonat;
Nnu poate fi considerata plata cash deoarece dvs.derulati operatiunea prin banca.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Ok, dar atunci cum se va inregistra stingerea datoriei?
401- 5121 nu se poate, nu e 401 - 5311???
401-5311 este corect,colega t.simona v-a dat exact exceptia care va da dreptul sa inregistrati corect operatiunea.
Am avut un asemenea caz, si doamna de la ghiseu mi-a spus ca nu se poate de la firma la firma aceasta operatiune, si atunci mi-a taiat chitanta pe persoana fizica. Eu am inregistrat chitanta dar oare se pot lega de aceasta chitanta daac am un control? De ce nu a vrut doamna sa taia chitanta pe persoana juridica?

Alte discuții în legătură

Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila iclaudia19 iclaudia19 Buna sera, cum inregistrez o depunere cash(plata unei facturi) in contul(in banca) unui furnizor? (vezi toată discuția)
Registru casa- plati mai mari de 5000ron ioana_22 ioana_22 Buna ziua. Am si eu o problema, nu stiu cum se inregistreaza in registrul de casa platile mai mari de 5000 Ron. Chitanta reprezinta o depunere la banca. ... (vezi toată discuția)