avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate serart

Activitate serart

Răspuns la discuția Amanare decolare avion cu 3 ore
Multumesc de raspuns. Problema e ca exact acest lucru i-am informat, cu privire la ANPC si acel formular de pe site, si acela este raspunsul dat. SI doream sa stiu daca e ok sa inaintez un formular de plangere, si unde anume sa-l depun.
Buna ziua. In data de 13.06.2016. un zbor catre Londra din Bacau, a fost amanat cu 3 ore si 4 minute din cauza unor defectiuni tehnice, zbor apartinand companiei BlueAir. Dupa o ora de stat in avion, am fost toti debarcati si trimisi inapoi in sala de asteptare, pentru a astepta un alt avion de la Bucuresti. In cele din urma, plecarea s-a realizat la ora 11:34, cu 3 ore si 4 minute intarziere fata de ora stabilita si am ajuns in Luton la ora 14:28, ora locala a lor, in loc de 09:55. Am cerut o pozitie celor de la companie cu privire la acest zbor si cu eventualitatea unor despagubiri, conform unor normative UE cu privire la drepturile pasagerilor din transportul aerian unde este specificat faptul ca pentru o intarziere mai mare sau egala cu 3 ore, orice pasager are dreptul la despagubiri intre 400 si 600 euro.

Acesta este raspunsul lor, vis-a-vis de incident:

"Stimate client,
Cererea dumneavoastra a fost solutionata in data de 01.07.2016 la ora 15:51.

In primul rand, dorim sa ne cerem scuze pentru inconvenientele create de intarzierea zborului 0b2931 Bacau-Luton din data de 13.06.2016, si totodata dorim sa va informam ca aceasta intarziere a survenit din motive operationale ce nu au putut fi prevazute. In ciuda motivelor operationale, Blue Air a actionat in sprijinul pasagerilor si intelegand nevoile pasagerilor de a ajunge la destinatie, compania Blue Air a luat decizia sa nu anuleze nici un zbor si implicit si-a asumat cheltuielile aferente, punand, ca intotdeauna, pe primul plan siguranta, confortul si respectul angajamentelor luate in fata pasagerilor sai. In acest caz, nu putem da curs pozitiv solicitarii dumneavoastra. Va multumim pentru intelegere si colaborare si va asiguram ca Echipa Blue Air lucreaza zi de zi pentru a va oferi cele mai bune servicii la preturi extrem de accesibile, situatia semnalata de dumneavoastra fiind un caz exceptional, care nu se va mai repeta.

Va multumim ca ati ales serviciile Blue Air si speram sa va revedem curand la bordul aeronavelor noastre!”
Cu stima,
Echipa Blue Air"

Ce este de facut? Sincer, nu ma intereseaza atat de mult banii pe cat ma intereseaza tragerea lor la rapundere. E inadmisibil sa nu ai avion de rezerva pe aeroport si sa nu tii cont de pasageri. Unii aveau interviu in Anglia planificat si l-au pierdut. Iar in cele 3 ore de stat ni s-au dat cate o punguta de covrigi si 500 ml de apa, si am fost tnuti intr-o incapere cat un apartament cu 2 camere, peste 100 persoane.
CIM din pacate nu-l mai gasesc. Au trecut 3 ani de cand sunt angajatul firmei. Se poate sa-l recuperez de la fabrica sau incerc la sindicat?
Si cui trebuie sa ma adresez sa pot avea acces la CCM sau CIM? ps: stiam de acele legi, le-am si aratat acest lucru, dar ei practic inchid ochii. Nici inainte de modificarea programului, nu plateau spor pe zilele de sambata.
Buna ziua. Lucrez intr-o societate in care de curand a hotarat sa modifice programul unor anumite persoane care lucreaza pe niste masini CNC, si anume: 2 oameni pe 4 masini, iar programul e de 5 zile consecutive, si 2 zile repaus. Acele 5 zile consecutive insa nu sunt de luni pana vineri, ci pot cadea de miercuri pana duminica, cum e cazul meu. Timp de o luna jumatate, in fiecare sambata si duminica voi fi la servici. Se lucreaza prin rotatie.Pproblema e ca am cerut sa se respecte codul muncii cu privire la plata sporului aferent pentru zilele de sambata si duminica, avand in vedere ca aceste 2 zile sunt considerate ca zile nelucratoare, cel putin asa spune noul cod al muncii. Cei de acolo refuza sa accepte acest lucru, si ne obliga sa lucram dupa noul lor program fara a beneficia de acel spor. Iar in cazul in care nu respect programul, si vin luni si marti la treaba, desi ar trebui sa stau acasa, dupa noul program, nu mi se ponteaza ziua, iar sambata si duminica daca nu vin, mi se taie din ore. E normal ce se intampla? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc. O zi buna
Buna ziua. La locul de munca s-a sicat de 2 saptamani un conflict intre cativa angajati printre care si eu, si conducerea societatii cu privire la orele suplimentare, in spetza, sambetele. De regula suntem chemati in fiecare sambata fara sa ni se plateasca un spor de 75%(de zile libere nu am nevoie). De 2 saptamani refuzam sa mai mergem sambata la treaba, daca nu ni se plateste. Mai nou s-a ajuns la diverse amenintari de genul: "ai grija ce faci in timpul serviciului, ca la cea mai mica greseala, te ard". Imi este frica sa nu fiu dat afara din aceasta cauza. Unii colegi, de teama, au decis sa continue ca si inainte, venind sambata la treaba, chiar si in schimburi. Ce ma sfatuiti sa fac, din punct de vedere legal? Multumesc o zi(seara) buna.