avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare neplatite

Buna ziua. La locul de munca s-a sicat de 2 saptamani un conflict intre cativa angajati printre care si eu, si conducerea societatii cu privire la orele suplimentare, in spetza, sambetele. De regula suntem chemati in fiecare sambata fara sa ni se plateasca un spor de 75%(de zile libere nu am nevoie). De 2 saptamani refuzam sa mai mergem sambata la treaba, daca nu ni se plateste. Mai nou s-a ajuns la diverse amenintari de genul: "ai grija ce faci in timpul serviciului, ca la cea mai mica greseala, te ard". Imi este frica sa nu fiu dat afara din aceasta cauza. Unii colegi, de teama, au decis sa continue ca si inainte, venind sambata la treaba, chiar si in schimburi. Ce ma sfatuiti sa fac, din punct de vedere legal? Multumesc o zi(seara) buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 12 Iulie 2011
Daca considerati ca v-au fost incalcate drepturile stipulate in contractele de munca,inaintati o sesizare catre ITM.
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Asadar, mai intai se acorda zilele libere platite si in cazul in care nu este posibila acordarea acestora , munca suplimentara va fi platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare coco99 coco99 lucrez in productie si momentan in schimburi 3 schimburi 8 ore de munca conducerea a venit cu dispozitia de a ne acorda pt orele suplimentare facute un spor ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un salariat lucreaza sambata 4 ore si are procent de ore suplimentare si procent de week-end respectiv 75% si 2% patronul ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare Anacrsitina Anacrsitina Sunt confuza total,va rog sa ma ajutati.La un magazin unde sunt 3 vanzatoare,se lucreaza si sambata,prin rotatie.,motiv pentru care salariatele primeau zi ... (vezi toată discuția)