avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate sam bam

Activitate sam bam

Răspuns la discuția ipoteca pe teren si o casa
Va multumesc. Acest articol exista si in vechiul cod civil? Este vorba despre o ipoteca facuta in anul 2007. Cu stima,
Răspuns la discuția ipoteca pe teren si o casa
Imi puteti indica va rog un text de lege in aceasta privinta, deoarece aceasta a doua casa nu este anexa a primei case si apartine unei persoane care a girat un credit pentru un SRL, proprietarul semnand ipoteca doar pentru prima casa si teren,fara ca cineva sa-i spuna la momentul semnarii actelor ca defapt ipoteca s-ar extinde si pentru cea de-a doua casa. Consider ca era normal sa se precizeze ca nu este nevoie de ipoteca pentru a doua cladire ca se extinde ipoteca de la prima.
Răspuns la discuția ipoteca pe teren si o casa
Asta am inteles, insa acea casa exista in momentul intocmirii ipotecii, iar ea nu a fost mentionata in ipoteca.
Buna seara, va rog sa-mi raspundeti daca in situatia in care am un credit ipotecar in care am garantie o cladire si curtea acesteia in care se mai afla o casa, dar aceasta din urma a fost omisa la ipoteca, daca banca poate sa execute cea dea doua casa sau pot cere bancii sa-mi vanda terenul de sub casa. Banca are ipoteca pe terenul de sub casa dar nu are ipoteca pe acea casa. Cu stima,
Buna seara, cererea mea a fost declarata admisibila, CEDO a trimis un set de intrebari guvernului, raspunsul acestuia mi-a fost comunicat si ulterior am combatut opinia acestuia. Raspunsul meu a fost trimis guvernului care a trimis inca un punct de vedere care la randul sau mi-a fost comunicat si am trimis din nou opinia mea. Din luna Noiembrie 2012 nu am mai primit nici un raspuns, cat poate sa mai dureze pana la o Hotarare?
Buna seara, stiti cumva incadrarea dupa care mai judeca ICCJ procesele penale pentru rambursari ilegale tva, fapte din 2001? Art 36 legea 345/2002 sau art 215 CP?
Răspuns la discuția Daune - asigurare imobil
In cazul unei asigurari facute de un agent economic pentru imobil inchiriat de la persoana fizica in care functioneaza un bar, in cazul unui incendiu, exista pericolul ca societatea de asigurari sa refuze plata despagubirilor daca barul nu are autarizatia de la pompieri?
Ce se intampla dupa expirarea termenului dat unui stat parte in dosar CEDO? Mentionez ca statul trebuia sa formuleze raspunsuri la doua intrebari pana la data x, iar din sursele mele, cred ca acest fapt nu s-a intamplat.
Cu stima,
Răspuns la discuția Amnistie sau gratiere colectiva
Nu stiu de ce unii nu inteleg ca pedeapsa primita in urma condamnarii unei fapte penale este privarea de libertate si nu infometarea, umilinta de a nu putea face un dus decat o data pe saptamana, suprapopularea celulelor in care detinutii stau cate 2 in pat, lipsa unor activitati in cluburile penitenciarelor, nerespectarea orelor de plimbare....Toate aceste incalcari ale drepturilor nu sunt precizate in nicio hotarare de condamnare, iar statul este raspunzator, asa cum reiese din toate cauzele judecate de CEDO. Cred ca daca toti detinutii ar face actiuni la CEDO, s-ar face ceva pentru acestia asa cum se incearca si cu retrocedarile.
Cu stima,
Spicuiri din noul program de guvernare...: ,,Realizarea cu prioritate a obiectivelor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), iar în acest sens implementarea noilor coduri rămâne un obiectiv fundamental
Inițierea urgentă a unor dialoguri cu colectivele de conducere ale instanțelor judecătorești, cu Consiliul Superior al Magistraturii(CSM), cu asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, cu avocații, notarii, consilierii juridici, în vederea adoptării unui calendar corect și realist, fără sincope sau întârzieri nejustificate, al intrării în vigoare a noilor coduri: intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă (termen estimat: 1 septembrie 2012), precum și pregătirea corespunzătoare a intrării în vigoare a noului Cod penal și a noului Cod de procedură penală (termen estimat: primul semestru al anului 2013)"
Vom trai si vom vedea....