avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate horsycosmin

Activitate horsycosmin

mi se pare o tampenie....din moment ce un membru pleaca din casa si la asociatia de proprietari ramane inregistrata doar o persoana care locuieste in imobil si consuma. Ar trebui sa fie o diferenta clara intre costul utilitatilor si taxele obligatorii la stat.Impozitul pe cladire este logic sa fie platit de ambele persoane dar restul.....asta inseamna ca una din persoane sa fie obligata s-o intretina pe cealalta
Salutari. O mica intrebare....in cazul in care 2 persoane divorteaza dar nu se baga partaj iar una din ele pleaca in strainatate si nu este trecuta la intretinere....persoana plecata din tara are obligatia sa contribuie cu jumatate la intretinerea apartamentului? De plata impozitului mai zic....dar de intretinere (gaz,apa si ce mai e inclus..) este obligatoriu amandoi? Tatal meu sustine sus si tare ca atunci cand a vorbit cu un notar sau avocat alaturi de mama mea, persoana respestiva le-ar fi spus in fata ca asa este....contribuie amandoi la intretinere indiferent ca unul din ei este plecat din tara pentru ca apartamentul inca ar apartine la amandoi.Este adevarat ceva? Mie mi se pare absurd!
Discuție Partaj - taxe
Parintii mei au divortat.Nu s-a deschis proces de partaj pana acum.Tatal meu ameninta ca deschide.La mijloc este vorba de un apartament cu 3 camere care din cate am inteles a fost evaluat la 34.000 euro fara imbunatatirile facute in el ce au fost facute dupa desfacerea casatoriei.De acel apartament depind eu si sora mea pentru a avea un acoperis deci sub nici o forma nu vreau sa se vanda.Cat ar costa sa deschida proces de partaj?Din cate am inteles eu daca se face pe cale judiciara se percepe un anumit procent din cei 34000 euro pentru avocat si taxe sau ce mai este de platit, cheltuieli pe care le suporta cel care cere partaj. Cu cat ar ramane in mana?
Răspuns la discuția Deconectare CET Brasov
mi s-a dat un exemplar. Au scris ca deconectarea caloriferelor s-a facut de catre proprietar. Voiam sa stiu daca are ceva daca le-am taiat noi si nu cei de la cet.Ma astept la orice motiv din partea lor sa mai stoarca niste banuti.La asociatia de proprietari a depus tatal meu copie dar in raspunsul scris primit de la primarie in urma plangerii depuse pentru cheltuieli prea mari mi s-a spus ca nu suntem inregistrati la asociatie ca fiind debransati de la cet.
Salutari. In urma cu vre-o jumatate de an un membru al familiei mele a depus actele pentru debransarea de la sistemul de furnizare a agentului termic si apei calde oferit de CET Brasov. A platit facturile restante si taxa de debransare in valoare de 700 lei. I s-a spus ca va dura in jur de 30 de zile dar bineinteles a durat mai mult putin asa ca pana sa vina cei de la CET , a angajat pe cineva sa vina sa taie caloriferele.Cei de la cet au debransat cand au venit doar tevile de apa calda si au specificat in contractul de debransare ca taierea caloriferelor s-a facut de catre proprietar. Intrebarea este daca e cumva vre-o problema ca nu le-au taiat cei de la cet. Vre-o 2 luni de la debransare mi s-a trecut la intretinere si apa calda iar in urma unei plangeri depuse la primarie mi-a venit raspuns prin posta ca nu figurez ca debransat la cet nici la asociatia de proprietari.
Caut cu disperare o solutie.Acum cativa ani parintii mei au divortat.Nu s-a cerut partaj.Tatal meu s-a recasatorit.O perioada a stat la noua sotie.Intre timp eu impreuna cu mama mea ne-am apucat de renovat apartamentul pentru ca in tot timpul cat au fost casatoriti ai mei nu s-a facut nimic.Tatal meu acum vrea sa ajunga la o intelegere cu mama mea.Ori cedeaza fiecare partea sa mie si surorii mele sau se ajunge la plata contravalorii partii din apartament.Vrea sa-i dea mamei mele in bani partea ei sau daca nu sa-i dea ea lui.Problema este ca nu stiu ce drepturi am eu si sora mea.Si am nevoie de un sfat....care ar fi solutia cea mai buna?Nu prea vad eu sa faca rost de banii aia si din cate am inteles noua sotie vrea sa faca imprumut in banca.Vor cu orice pret sa o scoata pe mama mea din casa.Daca cumva noua lui sotie va deveni proprietara pe jumatate de apartament ( pentru ca mi-e greu sa cred ca ar face ea imprumut fara sa profite) ce drepturi am eu si sora mea?
Ca sa fiu cat mai scurt situatia se prezinta in felul urmator: in urma cu vre-o 4 luni prietena mea se afla acasa la mine eu fiind la munca.Fostul ei prieten ( la vremea aceea actualul) a venit la mine acasa sa faca scandal fiind gelos pe ea.Omul a intrat in casa mea si a inceput sa tipe la ea si sa o acuze.Fata s-a simtit rau avand probleme cu inima si am dus-o la spital cand am venit de la munca.Ceea ce a facut el din cate stiu se numeste violare de domiciliu pentru ca l-am anuntat ca nu are ce cauta in casa mea. Situatia (mai complicata) din acea vreme nu mi-a permis sa depun plangere.Dupa cat timp se poate depune? Macar sa fie in atentia politiei ca individ periculos sau stiu eu....