avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - taxe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - taxe

Parintii mei au divortat.Nu s-a deschis proces de partaj pana acum.Tatal meu ameninta ca deschide.La mijloc este vorba de un apartament cu 3 camere care din cate am inteles a fost evaluat la 34.000 euro fara imbunatatirile facute in el ce au fost facute dupa desfacerea casatoriei.De acel apartament depind eu si sora mea pentru a avea un acoperis deci sub nici o forma nu vreau sa se vanda.Cat ar costa sa deschida proces de partaj?Din cate am inteles eu daca se face pe cale judiciara se percepe un anumit procent din cei 34000 euro pentru avocat si taxe sau ce mai este de platit, cheltuieli pe care le suporta cel care cere partaj. Cu cat ar ramane in mana?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:00, 30 Septembrie 2013
Nu se va putea raspunde la intrebarea cu cati bani ramane in mana.

Ceea ce trebuie stiut este ca sotii -daca nu mai doresc sa ramana proprietari codevalmasi - oricare dintre ei si oricand va putea introduce actiunea de partaj, dupa ce a parcurs in prealabil procedura de informare privind medierea.

Taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor supuse partajului, la aceasta taxa adaugandu-se onorariu de avocat si onorariu expert judiciar. Asta numai in fata instantei de fond, fara a lua in considerare caile de atac.

Cel mai probabil casa se va atribui unuia dintre fostii soti, cu obligatia de a-i plati sulta (contravaloarea cotei sale de proprietate) celuilalt fost sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta o sulta ? ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu o intrebare in cazul unui partaj al uni imobil cu doi proprietari, daca unul dintre proprietari vrea sa ii cedeze celeilalte parti ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar dupa divort Borza Borza Buna Care ar fi costurile pentru un partaj facut in instanta. Este vorba despre(imobile) un apartament. Multumesc (vezi toată discuția)