avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1458 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este solutia cea mai buna?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este solutia cea mai buna?

Caut cu disperare o solutie.Acum cativa ani parintii mei au divortat.Nu s-a cerut partaj.Tatal meu s-a recasatorit.O perioada a stat la noua sotie.Intre timp eu impreuna cu mama mea ne-am apucat de renovat apartamentul pentru ca in tot timpul cat au fost casatoriti ai mei nu s-a facut nimic.Tatal meu acum vrea sa ajunga la o intelegere cu mama mea.Ori cedeaza fiecare partea sa mie si surorii mele sau se ajunge la plata contravalorii partii din apartament.Vrea sa-i dea mamei mele in bani partea ei sau daca nu sa-i dea ea lui.Problema este ca nu stiu ce drepturi am eu si sora mea.Si am nevoie de un sfat....care ar fi solutia cea mai buna?Nu prea vad eu sa faca rost de banii aia si din cate am inteles noua sotie vrea sa faca imprumut in banca.Vor cu orice pret sa o scoata pe mama mea din casa.Daca cumva noua lui sotie va deveni proprietara pe jumatate de apartament ( pentru ca mi-e greu sa cred ca ar face ea imprumut fara sa profite) ce drepturi am eu si sora mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 19:04, 5 Octombrie 2012
buna seara ,
dreptul vostru este un drept de retentie asupra inbunatatirilor facute daca faceti dovada ca au fost facute cu bani vostrii in rest la apartament nu au drept decit parinti .,aveti acum mai nou si cale medierii ,bafta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul AlinaLavinia AlinaLavinia Buna ziua, Am un frate care a plecat cu chirie de vreo 10 ani din apartamentul de 3 camere al parintilor. Intre timp mama, tata si eu am ingrijit o doamna in ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui copil major la bunurile tatalui in timp ce mama este moarta mihaelasorina mihaelasorina Buna seara. Ma aflu intr-o situatie foarte dificila,deoarece nu ma mai inteleg cu tatal meu deloc. Ce sanse am daca imi cer dreptul care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Divort Chicalina Chicalina Suntem divorțati si as vrea sa stiu daca e posibil sa ne dea in scris un apartament părinții pe amândoi si daca s.ar vinde apoi de noi cum s.ar împărți ... (vezi toată discuția)