avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Activitate ecaterina10

Activitate ecaterina10

La ce varsta poate iesi la pensie de drept o femeie nascuta pe 30 iulie 1955?Are 22 ani si 6 luni vechime, iar acum are pensie de invaliditate.
Răspuns la discuția Varsta pentru pensie anticipata
Are gradul I de invaliditate.Care este valoarea unui an de cotizație,dacă ar dori să-și plătească diferența de cotizație până la 30 ani de cotizații?Acum are 22 ani și 4 luni de cotizații.
O femeie născută pe 30 iulie 1955,cu 22 ani vechime in muncă(comerț),la ce vârstă poate cere pensie anticipată sau anticipată parțial?Influențează,în vreun fel,solicitarea de pensie anticipată,faptul că acum este pensionată pe caz de boală?În loc de pensia ei poate solicita pensia de urmaș a soțului decedat?Soțul decedat avea 34 ani vechime(ân construcții),născut pe 06 februarie 1951,dar pensiont pe caz de boală la momentul decesului(2005).Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Am înțeles că pentru obținerea de fonduri europene pentru înființarea unei grădinițe în mediul rural,în zona Moldovei(județul Iași),este nevoie să am un ONG.Dacă este adevărat,care este strada de urmat pentru înființarea unui ONG?
Aș dori să înființez o grădiniță pariculară în mediul rural.Știți dacă se acordă fonduri europene pentru acest tip de activitate?