avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Cloudy

Activitate Cloudy

Ma confrunt cu o situatie pe care nu stiu exact cum sa o descalcesc si as avea nevoie de cateva pareri. E vorba de o suprafata mai mare in realitate decat in TDP. Povestea e asa:
Prin anul 1975, s-a luat un grija un batran fara familie/mostenitori, urmand sa fie ingrijit pana la moarte si apoi, toate bunurile lui sa ramana celor care au avut grija de el. Omul a murit si ulterior, in baza legii 18/91 s-a facut reconsituirea dreptului de proprietate pe numele celui care a avut grija de el. Problema este ca acum, cand a vrut sa sa faca si cadastrul s-a descoperit o discrepanta majora intre suprafata trecuta in titlul de proprietate si realitate.

Ce rezolvare exista in aceasta situatie? Se poate cere rectificarea TDP? M-am documentat putin si am vazut actiuni de acest tip respinse, pe motiv sa nu era aceasta actiunea corecta care trebuia formulata.

Mentionez ca asupra terenului, noul proprietar a inceput posesia inca din primul an in care l-a luat in grija pe batran, comporandu-se ca un proprietar. De asemenea, atunci s-a imprejmuit terenul care a ramas in aceeasi forma pana in ziua de azi si niciun vecin nu ii contesta dreptul de proprietate asupra intregii suprafete.

Deci, se poate cere rectificarea titlului de proprietate in baza legii 18/91 sau e mai bine sa mearga pe uzucapiune?
Răspuns la discuția Cont compromis?
Nu, intr-adevar, nu s-a mai intamplat nimic suspect de cand am schimbat parola. Pe care o tot uit si mereu solicit alta si tot asa. Aparent ma tine ocupata treaba asta.

Legat de situatia de atunci, motivul pentru care am fost ingrjijorata a fost urmatorul: pe contul de pe AvocatNet nu m-am logat decat de la 2 calculatoare: un desktop si un laptop. In dimineata cu pricina, ambele erau stinse si de asemnea, ambele la mine in casa, unde nimeni nu mai era activ.



Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat.
Răspuns la discuția Cont compromis?
Corect, am fost online pana pe la 5 pentru ca aveam un tab dechis cu avocatnet si calculatorul a fost aprins pana la acea ora.
Credeti-ma, nu este un alt calculator pe care sa ma fi logat, din acest motiv am intrebat ce s-a intamplat.
Astept ceva lamuriri daca pot exista.
Discuție Cont compromis?
Nu stiu daca i s-a mai intamplat cuiva, dar am avut marea surprindere sa observ activitate necunoscuta pe contul meu, luni dimineata (7 noiembrie), in jurul orei 6:00.
Calculatorul meu la acea ora era stins si nimeni nu are acces la acest cont sa imi fi putut juca o farsa.
Aparent, am aplaudat in nestire si am recomandat in nestire, timp de o ora, activitate in urma careia se pare ca mi-a adus inapoi o gramada de aplauze in cel mai onest caz, nemeritate :))
Cum am observat problema mi-am schimbat parola. Dar intrebarea ramane: ce s-a intamplat de fapt?
Răspuns la discuția Sunt obligata ??
Chiar daca nu sunt persoane care locuiesc in apartament si nu platiti caldura, apa, gaze, mai sunt cheltuieli la care trebuie sa contribuiti. Daca s-au facut lucrari de reparatii in scara blocului, fatada, etc, este normal sa contribuiti si dumneavoastra. :)
Răspuns la discuția omor din culpa
Nu prea inteleg exact cum s-au intamplat lucrurile. Fapta s-a petrecut in tara, dar in timpul procesului prietenul tau a plecat din tara? A incercat sa se sustraga de la executarea pedepsei?
Mi-e greu sa imi dau cu parerea pentru ca nu stiu clar ce s-a intamplat.
Daca va asteptati la pedeapsa cu suspendare, inseamna ca v-ati bazat pe circumstantele atenuante (prietenul tau a regretat fapta, a avut o conduita buna inainte de savarsirea infractiunii, staruinta lui de a repara cumva rezultatul produs de infractiune - in cazul de fata clar ca nu i-ar mai putea invia pe morti, dar daca a incercat sa ajute/recompenseze familiile celor decedati-, daca a fost cooperant cu autoritatile, etc), care ar fi scazut minimul special al pedepsei inchisorii si in acest fel s-ar fi putut obtine o pedeapsa cu suspendare.

Oricum, din pedeapsa pe care o are de executat, se va scadea acea luna de arest dinainte de condamnare.
Prietenul tau trebuie sa faca doar o contestatie la executare (la care poate cere un avocat din oficiu, nu e ceva complicat).

Ca o parere strict personala, ar trebui sa stea linistit in inchisoare si sa reflecte putin la situatia lui si la situatia pe care a creat-o, pentru ca totusi, a luat 3 vieti...
Sa se comporte exemplar si sa munceasca si asa, va putea iesi mai devreme.
Cand va veni vremea sa ceara o liberare conditionata, da, sa isi angajeze un avocat.
Răspuns la discuția omor din culpa
In primul rand, nu exista infractiunea de "omor din culpa". Este ucidere din culpa. Omorul e altceva.
Uitati ce spune Codul Penal:
Art. 178. - Uciderea din culpa
(3) Cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani.
(4) Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani.


In ceea ce priveste liberarea conditionata:

Art. 59 Liberarea conditionata
(1) Dupa ce a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depaseste 10 ani sau cel putin trei patrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este staruitor în munca, disciplinat si da dovezi temeinice de îndreptare, tinându-se seama si de antecedentele sale penale, poate fi liberat conditionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.
(2) In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute in alin. 1 se tine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. In acest caz insa, liberarea conditionata nu poate fi acordata înainte de executarea efectiva a cel putin jumatate din durata pedepsei când aceasta nu depaseste 10 ani si a cel putin doua treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.


Avand in vedere ca infractiunea a fost savarsita din culpa, trebuie sa ne uitam tot in Codul Penal pentru lamuriri:

Art. 59 indice 1 - Liberarea conditionata in cazul infractiunilor savarsite din culpa
(1) Cel condamnat pentru savarsirea uneia sau mai multor infractiuni din culpa poate fi liberat conditionat inainte de executarea in intregime a pedepsei, dupa ce a executat cel putin jumatate din durata pedepsei in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani sau cel putin doua treimi in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, daca indeplineste si celelalte conditii prevazute in art. 59 alin. 1.
(2) Dispozitiile art. 59 alin. 2 se aplica in mod corespunzator, liberarea conditionata neputand fi acordata inainte de executarea efectiva a cel putin o treime din durata pedepsei cand aceasta nu depaseste 10 ani si a cel putin jumatate cand pedeapsa este mai mare de 10 ani.


Asa ca:
1. Pentru ca are de executat o pedeapsa de 5 ani de zile pentru o infractiune savarsita din culpa, poate sa fie liberat conditionat dupa ce a executat 1/3 din pedeapsa, daca indeplineste conditiile art. 59 alin (2).

2. Chiar daca s-a schimbat Codul Penal, raman aceleasi dispozitii pentru infractiunea de ucidere din culpa, in plus, fapta s-a petrecut acum 5 ani si nu a fost judecat la noi in tara.

Seamana nitel cu situatia lui Huidu, mai putin faptul ca el macar avea permis si nu conducea baut.