avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme Titlu de Proprietate

Ma confrunt cu o situatie pe care nu stiu exact cum sa o descalcesc si as avea nevoie de cateva pareri. E vorba de o suprafata mai mare in realitate decat in TDP. Povestea e asa:
Prin anul 1975, s-a luat un grija un batran fara familie/mostenitori, urmand sa fie ingrijit pana la moarte si apoi, toate bunurile lui sa ramana celor care au avut grija de el. Omul a murit si ulterior, in baza legii 18/91 s-a facut reconsituirea dreptului de proprietate pe numele celui care a avut grija de el. Problema este ca acum, cand a vrut sa sa faca si cadastrul s-a descoperit o discrepanta majora intre suprafata trecuta in titlul de proprietate si realitate.

Ce rezolvare exista in aceasta situatie? Se poate cere rectificarea TDP? M-am documentat putin si am vazut actiuni de acest tip respinse, pe motiv sa nu era aceasta actiunea corecta care trebuia formulata.

Mentionez ca asupra terenului, noul proprietar a inceput posesia inca din primul an in care l-a luat in grija pe batran, comporandu-se ca un proprietar. De asemenea, atunci s-a imprejmuit terenul care a ramas in aceeasi forma pana in ziua de azi si niciun vecin nu ii contesta dreptul de proprietate asupra intregii suprafete.

Deci, se poate cere rectificarea titlului de proprietate in baza legii 18/91 sau e mai bine sa mearga pe uzucapiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 09:17, 28 Martie 2012
În opinia mea, se poate cere rectificarea titlului de proprietate cu privire la suprafață.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau uzucapiune? adrian.cocea adrian.cocea Imobil + teren aferent intravilan cumparate de sot-sotie in 1928. De pe urma lor au fost 5 copii. Sotul decedeaza in 1943 si nu este nici un act ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)