avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt obligata ??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt obligata ??

Buna! Eu am fost plecat cu toata familia din tara pe mai multe luni si am facturi la intretinere cu zero persoane si am de platit pe luna in jur la 20 ron as dori sa stiu daca sunt obligata prin lege sa platesc ..Pe facturii sunt salariile de administratie salar pt femeia care face curatenie si inca fond de reparatii >Va rog sa-mi raspundeti >Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:35, 29 Octombrie 2011
Chiar daca nu sunt persoane care locuiesc in apartament si nu platiti caldura, apa, gaze, mai sunt cheltuieli la care trebuie sa contribuiti. Daca s-au facut lucrari de reparatii in scara blocului, fatada, etc, este normal sa contribuiti si dumneavoastra. :)
Daca au fost efectuate reparatii da aveti obligatia sa contribuiti si dvs ,dar sa va arate facturile ca sa poata sa va justifice suma ceruta.Daca in adunarea generala ati hotarat ca sa aveti un admnistrator si o femeie de serviciu ,sigur ca veti plati si dvs.
Cloudy a scris:

Chiar daca nu sunt persoane care locuiesc in apartament si nu platiti caldura, apa, gaze, mai sunt cheltuieli la care trebuie sa contribuiti. Daca s-au facut lucrari de reparatii in scara blocului, fatada, etc, este normal sa contribuiti si dumneavoastra. :)

daca blocul este bransat la incalzirea centrala se plateste cota parte la incalzire pentru spatiile comune, pentru tevile de incalzire care trec prin apartament si pierderile din subsol. in plus, daca apartamentul nu este debransat, plateste si pentru caldura din apartament
Pentru femeia de servici nu plateste daca nu locuieste nimeni in apartament , plateste numai administratorul si reparatiile asociatiei .
Eu as zice ca si femeia de serviciu.
Iata ce spune HG1588

SECTIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate

Art. 43. — Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiiIor cu alta destinatie decat aceea de Iocuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul — partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari or persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; ccntracte sau poIite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.


nu e personal angajat?

Alte discuții în legătură

Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o situatie la asociatia de proprietari. in sedinta ... Violeta88 Violeta88 Buna ziua! Am o situatie la asociatia de proprietari. In sedinta toti locatarii prezenti (64%) au votat ca impartirea salariului femeii de serviciu sa se ... (vezi toată discuția)
Calcul administratie Buzdugan65 Buzdugan65 Cum se calculeaza suma platita pentru salariul administratorului de bloc ,cea datorata femeii de serviciu la suprafata apartamentului sau la numarul de ... (vezi toată discuția)