avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Activitate hope2011

Activitate hope2011

Multumesc mult.
Multumesc foarte mult pt. raspunsul prompt.
Daca intocmim documentele cu o data prezenta ce se intampla cu perioada cuprinsa intre martie si decembrie la un eventual control?
Daca intocmim documentele cu data retroactiva, din punct de vedere amenda contraventionala nu se incadreaza in termenul de prescriptie de 6 luni de la data savarsirii faptei?
In cazul in care angajatorul si respectiva salariata sunt de acord sa continue relatiile de munca, dupa incetarea c.i.m. initial se poate face un nou c.i.m. ? Angajata nu doreste sa-si depuna dosarul de pensie aflandu-se in continuare in concediu medical neintrerupt din ianuarie 2012.
Decizia de incetare a cim se face cu data de 26.03.2012 apoi se incheie un nou contract tot cu data de 26.03.2012. Este corect?
Buna ziua,
Am o salariata care se afla din luna ianuarie 2012 in concediu medical diagnostic neoplazie. Incepand cu 26.03.2012 a indeplinit conditiile de varsta si stagiul complet de pensionare.La momentul indeplinirii conditiilor de pensionare, nu s-a depus de catre salariata dosarul de pensionare, contractul individual de munca initial ramanand in vigoare.
In aceasta situatie ce obligatie are societatea :
- este obligatoriu depunerea dosarului la casa de pensii sau este la latitudinea salariatului?
-inceteaza de drept contractul de munca avand in vedere ca in aceasta perioada el este suspendat?
-In cazul in care nu s-a depus dosarul de pensionare si nu exista nici o decizie de incetare a contractului de munca trebuie raportat in Revisal vreo modificare?
Multumesc.

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: firma din Romania importa bunuri de la un partener dintr-o tara extracomunitara si le exporta catre alt partener din aceiasi tara extracomunitara, bunurile nu tranziteaza teritoriul Romaniei.
In afara de facturi , ce documente se intocmesc pentru aceasta tranzactie si care este regimul TVA.?

Multumesc
Răspuns la discuția conventia matrimoniala
In cadrul conventiei matrimoniale se pot imparti si creditele contractate impreuna cu sotul in timpul casatoriei(sotia -titular, sotul-codebitor)?Intentionez sa divortez si ma intereseaza daca pot face o astfel de conventie inainte de introducerea actiunii.
Buna ziua,
Cum pot obliga sotul sa contribuie la cheltuielile comune?Mentionez ca desi este salariat, avem 2 credite de nevoi personale in care eu sunt titular, el codebitor,nu contribuie cu nimic la plata acestora, nici la cheltuielile de intretinere, utilitati etc.
Exista vreo modalitate prin care sa fie obligat sa participe cu o anumita suma lunar pentru plata creditelor si cheltuielilor comune?Un angajament de plata dat la notar ar putea fi o solutie?

Multumesc.