avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import export extracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import export extracomunitar

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: firma din Romania importa bunuri de la un partener dintr-o tara extracomunitara si le exporta catre alt partener din aceiasi tara extracomunitara, bunurile nu tranziteaza teritoriul Romaniei.
In afara de facturi , ce documente se intocmesc pentru aceasta tranzactie si care este regimul TVA.?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:36, 11 Noiembrie 2011
trebuie sa obtineti un numar EORI de la directia vamala regionala de care apartineti , adica un numar unic de inregistrare si identificare a operatorilor economici din tarile membre UE.
(vezi OPANAF nr. 1554/2009)

inafara facturilor trebuie sa intomciti declaratia vamala de import si export.

in ceea ce priveste TVA si alte drepturi vamale, acestea pot fi exceptate la plata daca obtineti plasarea bunurilor intr-un regim de admitere temporara conform unei autorizatii eliberate de autoritatea vamala.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Importuri extracomunitare PracticMan PracticMan Buna ziua, Fac parte dintre \"victimele\" recesiunii economice prin care trece Romania de ceva vreme. Dupa ce am lucrat douazeci de ani la o multinationala au ... (vezi toată discuția)