avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... conventia matrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

conventia matrimoniala

buna ziua,
sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul casatoriei. cum, ce proceduri, ce costuri.
spre exemplu, as vrea sa sdtiu daca se pot realiza urmatoarele:
- bunuri dobandite inaintea casatoriei de unul dintre soti sa poata fi cedate celuilalt sot
- bunuri dobandite in timpul casatoriei sa poata fi cedate celuilalt sot
- bunuri dobandite in timpul casatoriei sa poate fi achizitionate clauza de proprietate exclusiva a unui a dintre soti.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:13, 9 Noiembrie 2011
DA la toate cele 3.

Mergeti la un notar si incheiati o conventie matrimoniala. Costurile difera de la notar la notar.
multumesc frumos. de fapt, intrebarea mea nu a fost foarte clara; sunt constienta ca exista niste onorarii notariale. eu as vrea sa aflu detalii privitoare la taxele catre stat - daca exista in acest caz (taxele de timbru sau oricare altele) si care este valoarea lor raportat la bunurile respective. multumesc inca o data!
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
mariaci, utilizator
nu stiu sa existe. Va poate spune un notar.
ok. in aceste conditii, este rezonabil sa inteleg ca, un cuplu aflat in situatie iminenta de divort si avand un acord prealabil asupra impartirii bunurilor, poate evita costurile cu taxa de timbru ale unui partaj ulterior prin incheierea unei conventii matrimoniale anterioare datei de incepere a procedurii de divort?
Da, puteti.

Alte discuții în legătură

Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)
Taxe divort-locuinta proprietate cocos44 cocos44 Situatia este urmatoarea: -cuplul doreste pe cale amiabila divortul; -au un copil minor; -in timpul casatoriei au cumparat o locuinta; -locuinta a fost ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil,partaj conventional lupas  alexandra lupas alexandra am convenit cu sotul sa ne despartim civilizat iar partajul bunurilor dobandite impreuna sa-l facem in sensul pastrarii de catre el a suprafetei de teren,a ... (vezi toată discuția)