avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Activitate cretzoolicy

Activitate cretzoolicy

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 17 aprilie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Codului penal și a / Legii nr. 286/2009 privind Codul penal." Imi puteti spune la ce se refera mai exact? Va intra in vigoare codul dupa acest decret sau e vorba doar de o anumita lege?

Va multumesc
Răspuns la discuția Calculare pedeapsa
Va multumesc pentru raspunsuri, insa din sursele mele (avocati si condamnati) anul penal are 8 luni. In cazul in care condamnatul munceste, iese la diverse cluburi, nu are rapoarte, etc, anul se face la 6 luni chiar.
Inca o data, va multumesc pt timpul acordat!
Buna ziua, am un prieten recidivist care a primit o condamnare de 3 ani la care s-a adaugat o coada de alti 3 ani. Cum se calculeaza aceasta pedeapsa, se pun la 8 luni toti cei 6 ani, sau coada se executa zi pe zi, la 12 luni? Care ar fi minimul pe care ar trebui sa-l execute?
Răspuns la discuția Noul cod penal 2011
Va multumesc frumos pt raspuns!
Buna seara, as avea o nelamurire legata de codul penal. Am auzit ca un nou cod penal a fost elaborat insa inca nu intra in vigoare. Pe cand va intra si de ce se tot amana? O alta intrebare: noul cod se va putea aplica si pentru cei condamnati si arestati inainte ca acesta sa intre in vigoare?