avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... decret 17 aprilie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

decret 17 aprilie

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 17 aprilie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Codului penal și a / Legii nr. 286/2009 privind Codul penal." Imi puteti spune la ce se refera mai exact? Va intra in vigoare codul dupa acest decret sau e vorba doar de o anumita lege?

Va multumesc
Este vorba despre legea referitoare la confiscarea produselor, instrumentelor si altor bunuri aflate in legatura cu criminalitatea.
Decretul vizeaza imprescriptibilitatea raspunderii penale si a executarii pedepsei in cazul tuturor infractiunilor care au avut ca urmare moartea victimei. Nu are legatura cu Noul Cod penal, in sensul ca va intra in vigoare in urma acestui act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a promulgat legea pentru modificarea ºi completarea codului penal: infracþiunile pentru omor nu se mai prescriu Roland Mindrila Roland Mindrila Preşedintele a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr.286/2009 privind Codul ... (vezi toată discuția)
Cercetarea penala in cazul unui omor se prescrie la 3 ani? geolovelife geolovelife Buna ziua! Tata a murit intr-un accident colectiv de munca. Dupa cercetarea facuta de ITM noi, familia decedatului, am facut plangere penala impotriva ITM ... (vezi toată discuția)
Cod penal mantaandreea mantaandreea as dori sa stiu si eu, daca se schimba noul cod penal asta ar putea sa ajute si pe cineva care este condamnat de ultraj si care este primar.Ce inseamna ce a ... (vezi toată discuția)