avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate primex

Activitate primex

Discuție Prima casa 2015
Buna ziua,

As dori sa stiu cand apar Normele de aplicare pentru a doua casa deorece in Ordonanta 2 din 13.03.2015 scria ca in termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Finanţelor Publice va supune spre aprobare prin hotărâre a Guvernului modificarea normelor de implementare a programului „Prima casă”, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 717/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Permis auto retinut 30 zile
Daca intelegerea a fost verbala, politia a procedat legal . Nu cred ca aveti sanse, daca celalalt nu recunoaste ca a avut loc o intelegere amiabila.
Daca aveti un permis de conducere la dumneavoastra puteti circula dar nu in tara in care va fost suspendat acest drept.
Răspuns la discuția Permis suspendat 60 de zile
Pana la ridicarea efectiva a permisului de la biroul restituiri permise acesta va apare ca suspendat. Daca veti fi oprit in trafic riscati dosar penal, chiar daca perioada de suspendare a trecut. Daca se intampla asa va trebui sa asteptati hotararea procurorului deci veti sta mult timp fara permis. Sfatul meu este sa nu conduceti fara a avea permisul in mana.
Parerea mea este ca trebuie solicitata recalculare. Daca este sub 0,8 in sange suspendare permis 90 zile. Se poate da examen 13 din 15 si obtine permis dupa 30 zile suspendare.
Pentru plata analizelor va puteti interesa acolo unde va fost prelevata proba de sange.
Cu dovada platii mergeti la politie, ei vor merge sa ridice rezultatul dupa care se va intocmi PV in functie de alcoolemie aflati daca este infractiune sau contraventie. Cu PV veti putea contesta si in baza certificat de grefa ridicati permisul (daca este contraventie) sau examen 13 din 15 pentru reducerea pedepsei complementare de suspendare a dreptului de a conduce auto la 30 zile.
Plateste analizele, astfel obtii rezultatul rapid. Daca ai sub 0,8 poti sa susti examenul 13 din 15 si scapi cu 30 zile suspendare. Daca este peste 0,8 recomand avocat. Succes.
Exista sanse doar contestand in instanta procesul verbal. Angajati un avocat, aveti sanse mai mari. Cat despre permis daca contestati il obtineti prezentand certificatul de grefa, dovada si buletinul la politie. daca nu castigati procesul este bine sa sustineti examenul 13 din 15 pentru reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile.
Vedeti ca mai este un caz asemanator pe acest forum, poate va da idei... Succes
Am permis suspendat 90 zile pentru consum alcool. Am luat testul 13 din 15 (admis). Exista posibilitatea dupa ce am platit amenda si am depus toate documentele la politia rutiera sa nu imi redobandesc permisul in 30 zile ??? Adica sa merg dupa 30 zile si sa mi se spuna ca cererea mea nu a fost aprobata cu toate ca legea prevede aceasta posibilitate???
Răspuns la discuția Permis suspendat 120 de zile?!
Chiar daca a fost depus la Galati trebuie sa aveti o dovada a depunerii lui in termen. Cu aceasta dovada solicitati dreptul de participare la examenul 13 din15, la politia rutiera de pe raza de domiciliu. Pt. Participre mai aveti nevoie de CI si de dovada de circulatie pt. 15 zile, care a fost eliberata la data retinerii permisului.