avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Insurance Logistics Team

Activitate Insurance Logistics Team

Ar trebui sa detaliati putin problema.... nu se intelege la ce anume va referiti cu "achizitia"... un broker se autorizeaza ....
Sunt cazuri in care la deschiderea dosarelor de Casco nu este necesar un document specific ci doar declaratia dumneavoastra. Astfel vi se elibereaza un document de introducere in reparatie. In acest caz era necesar un document care sa ateste faptul ca este vorba de vandalism. Intradevar acestia nu trebuia sa admita deschiderea dosarului fara documentul justificativ... este greseala lor dar se procedeaza asa tocmai pentru a incurca lucrurile.
Este cam greu acum dupa atata timp sa obtineti ceva daca nu at anuntat la politie acest lucru.
Mai mult ca sigur acestia mizeaza pe acest lucru si va vor cere fransiza, insa puteti oricand renunta la plata despagubirilor si astfel va achitati singur reparatia, inchizand dosarul fara pretentii.... cea mai buna varianta pentru ei... sau puteti sa ii actionati in judecata pentru faptul ca nu v-au consiliat si nu va indrumat in ceea ce trebuie facut.
Obligatoriu la societatea de asigurari se va prezenta cel prejudiciat. Acestia sunt obligati sa deschida dosarul de dauna iar apoi pot efectua investigatii. Este adevarat ca in lege este mentionata si obligatia asiguratului de a raspunde si de a da detalii la orice solicitare a asiguratorului sau a partii prejudiciate.... insa asta nu are legatura cu deschiderea dosarului de dauna.
Sesizati asta la CSA si o sa vedeti cum va primesc apoi.
Exact. Daca a avut invoire atunci nici nu se pune problema de cercetare insa va raspunde de faptele comise.
Daca tot ceea ce s-a intamplat a fost in timpul programului de lucru atunci il puteti trage la raspundere... eventual efectuati o cercetare disciplinara si apoi aplicati o sanctiune pentru prejudiciile de imagine pe care vi le-a provocat.
El va fi sanctionat si de catre organele de politie pentru faptele comise.
Răspuns la discuția asigurari
Faceti dovada proprietatii cu actul de vanzare-cumparare. Daca nici asa nu accepta acordarea despagubirilor trebuie sa luati legatura cu fostul proprietar si va poate trimite o procura de acolo (prin posta).
Răspuns la discuția agent de asigurare
Numai daca este agent al unui broker de asigurari care va da dreptul de a lucra cu toate societatile de asigurari. In cazul in care aveti cod RAF alocat la o singura societate de asigurari, nu puteti emite polite si la alta societate.
Răspuns la discuția Asigurare auto obligatorie
Daca va refereati la faptul ca "daca despagubeste chiar daca o conduceti dumneavoatra" atunci sa stiti ca da. Nu are importanta cine o conduce... se acorda despagubiri inclusiv daca este furata si se produce un accident.
Răspuns la discuția Cerere daune accident rutier usor
In cazul acesta persoana vinovata se va alege cu pemisul luat, tocmai de aceea nu isi recunoaste vinovatia, probabil ca va contesta si procesul verbal.
Dumneavoastra puteti solicita copie de pe asigurarea RCA si va prezentati la societatea de asigurari pentru deschiderea dosarului de daune.
Este intradevar un caz de exceptie...poate mai aveati ce rezolva daca asta se intampla pe un drum deschis circulatiei si aveati dreptul de amerge inapoi. Atunci daca iesea fara sa se asigure era neacordare de prioritate. In acest caz insa, in parcare, odata ce ati declarat toate ecestea ar fi bine sa va multumiti cu atata sau daca aveti Casco sa o reparati la ei.
Mai mult ca sigur costurile unei expertize si a nui proces nu va va aduce castig de cauza.