avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... achizitie societate de brokerage asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

achizitie societate de brokerage asigurari

Buna ziua,

Puteti sa ma ajutati, va rog cu baza legala care sta la baza achizitiei unui broker de asigurare, persoana juridica?

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: fcostea , utilizator 10:48, 29 Martie 2012
Ar trebui sa detaliati putin problema.... nu se intelege la ce anume va referiti cu "achizitia"... un broker se autorizeaza ....
Ma refer la cazul in care un intreprinzator doreste sa achizitioneaza un broker de asigurari-PJ, deja existent, care are deja o anumita baza de clienti, etc. Trebuiesc indeplinite anumite conditii sau...? Ce ar trebuie sa faca intreprinzatorul in relatia cu CSA, inainte sa incheie dar si dupa incheierea tranzactiei?
Puteti deveni asociat fara nicio problema.Situatia mai delicata este daca sunteti si administrator, pentru ca trebuiesc indeplinite anumite conditii de studii, experienta in domeniul financiar(bancar sau asigurari) precum si sa fi fost intr-un post de conducere o anumita perioada (3-5 ani).
Interesul ar fi sa se poate achizitiona 100%.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma broker asigurari vio27 vio27 Buna ziua, Doresc sa infiintez o societate de brokeraj in asigurari. Ma puteti ajuta cu informatii actualizate despre cadru legislativ,infiintare, ... (vezi toată discuția)
Broker de asigurari / sau firma de brokeraj in asigurari dmdaniel dmdaniel Buna seara, As dori sa fac asigurari de mai multe tipuri (RCA, CASCO, LOCUINTE, DE SANATATE, DE VIATA, OBLIGATORII si altele) pentru mai multe societati de ... (vezi toată discuția)