avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto constat amiabil cu despagubire 50%
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto constat amiabil cu despagubire 50%

In data de 27.02.2012 in jurul orei 16:00, in timp ce ma aflam cu masina in parcarea unui supermarket din Bucuresti, am vrut sa parchez masina intr-unul din locurile de parcare disponibile, fapt pentru care am mers cu spatele drept (ma aflam pe o alee din parcare, care era marcata sens unic, iar locurile de parcare erau amenajate perpendicular pe aleea de acces, atat pe partea stanga, cat si pe partea dreapta a acesteia), deoarece trecusem de un loc de parcare liber. In timp ce ma aflam in mers cu spatele, am fost lovit in partea dreapta fata a masinii, de catre un alt autoturism, care iesea, tot cu spatele, dintr-o parcare aflata pe partea dreapta. In urma accidentului, masina mea prezinta avarii la aripa dreapta fata, usa dreapta fata si oglinda retrovizoare exterioara, iar autoturismul care m-a lovit are stopul stanga spate spart.
Am hotarat impreuna cu celalalt sofer sa apelam la formularul de constat amiabil, iar dupa completare ne-am prezentat la centrul de constatare al daunelor aferent asigurarii, iar acolo s-a stabilit ca sa fiu despagubit numai 50%, deoarece, mi-au spus constatatorii de acolo, ma incadrez intr-o situatie de exceptie, si anume, datorita faptului ca ambii soferi au mers cu spatele, despagubirea se acorda numai 50%.
Am contestat acest aspect la C.S.A.,prin completarea unui formular online, iar raspunsul a fost tot pentru 50%.
Consider ca nu sunt vinovat pentru producerea acestui accident, intrucat, nu eu am lovit cealalta masina, din contra, masina mea a fost lovita de catre soferul care nu s-a asigurat cand a iesit din parcare. De asemenea, masina mea nu a fost lovita in partea din spate, ci undeva aproape de fata masinii (la imbinarea usii cu aripa dreapta fata), deci, cel putin teoretic, daca soferul celeilalte masini s-ar fi asigurat putin, m-ar fi observat).
Intrebarea mea este: mai pot face ceva pentru ca firma de asigurare sa ma despagubeasca 100% ?
Cel mai recent răspuns: iuliumatei , utilizator 14:59, 4 Martie 2012
Este intradevar un caz de exceptie...poate mai aveati ce rezolva daca asta se intampla pe un drum deschis circulatiei si aveati dreptul de amerge inapoi. Atunci daca iesea fara sa se asigure era neacordare de prioritate. In acest caz insa, in parcare, odata ce ati declarat toate ecestea ar fi bine sa va multumiti cu atata sau daca aveti Casco sa o reparati la ei.
Mai mult ca sigur costurile unei expertize si a nui proces nu va va aduce castig de cauza.
Va multumesc pentru raspuns.
Eu eram sincer convins ca voi reusi sa obtin despagubire 100%.
Se pare ca m-am inselat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme despagubire accident auto LuceNera LuceNera Buna ziua, Am si eu o problema cu o despagubire care nu mi se acorda. Masina mea a fost lovita in timp ce era parcata regulamentar, in urma unui accident in ... (vezi toată discuția)
Caz fortuit - eveniment rut dumitru2000 dumitru2000 In data de ... la orele 23,30, soferul X vireaza dinspre bulevard dreapta si intra pe o straduta. X se asigura si cedeaza trecerea unei femei dupa care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum fac o reconstatare dauna auto? ma aflam in parcarea ... Mimitu Mimitu Buna ziua, cum fac o reconstatare dauna auto? Ma aflam in parcarea unui mall, am dat cu spatele sa ies si cand mai aveam 30 cm masina din stanga mea, care ... (vezi toată discuția)