avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Activitate Marius-N

Activitate Marius-N

Sunt in aceeasi situatie, doar ca eu nu mai sunt cetatean roman, am si alt nume acum, sunt singurul fiu. Se schimba ceva in cazul cetateniei straine si ce ma sfatuiti sa fac pt a fi mai simplu/ieftin cand va fi sa preiau apartamentul (dupa decesul mamei).
Multumesc pt raspunsurile atat de rapide si la obiect.
Va multumesc pt raspuns.
Nu stiu ce insemna sa mostenesc dupa tata. Adica, nu imi este clar ce posesiuni sunt ale lui. Daca casa e pe numele sotiei, este inclusa in mostenire? Cum este situatia altor bunuri.... Ce se considera ca este de mostenit?
Situatia este cam asa.
Parintii mei au divortat in 1988. Mama nu s-a recasatorit, tata da. Casa bunicilor din partea tatei a vandut-o tata prin 2001, la vremea ai a luat cam 140.000€. Eu nu am primit nimic. Cand i-am cerut un imprumut la un an dupa vanzare, mi-a spus ca a pus banii cu dobanda la banca. Sunt singurul copil. Imi tot spune ca o sa am dreptul la "casa de la Ovidiu", pe care nici nu am vazut-o vreodata. Este casa facuta de fiica lui vitrega probabil cu banii lui. Nici nu cred ca am un drept la asa ceva. Anul trecut cand am discutat cu tata si s-a artat interesat de a veni cu mine in Danemarca, ar vrea sa divorteze, i-am spus ca, cu nici o treime din bani, o sa-si cumpere o casa de vara si o barca si o sa aiba o pensie de vis. Mi-a spus ca nu mai sunt asa multi bani.
Intrebarea este ce drepturi am avut eu atunci dupa ce tata a vandut casa, si ce drepturi voi avea dupa decesul tataului meu? In cazul ca mai sunt ceva bani in banca.
Daca isi face cineva timp sa-mi dea un raspuns, va multumesc.
Am apelat la un avocat din Constanta pe schimbare de nume. Desi ma incadram la lege, avocatul mi-a spus ca nu se aproba schimbarea la nu stiu ce birou. Banii nu i-a inapoiat. Dupa o perioada am avut nevoie de renuntare la cetatenie, mi-a spus ca tehnic imi e dator cu un serviciu juridic. Acum nu imi mai inapoiaza banii pe motiv ca eu nu i-a dat actele pe care mi le-a cerut.
Avem aici un caz ? Pot reclama acest avocat cu o sansa de a-mi recupera banii? Mentionez ca nu locuiesc in Romania, iar posibilitatea de deplasare este foarte limitata.
Va multumesc.