avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate 11111111

Activitate 11111111

Buna ziua! Nepoata mea a primit un document (prin e-mail) de la o scoala din Norvegia cu perioada in care a urmat cursurile. S-a intors in Romania si va trebui sa-si completeze studiile. Intrebarea este daca acest document trebuie apostilat in tara unde a fost eliberat? Urmatorii pasi ar fi traducerea si legalizarea documentului si depunerea la Ministerul Invatamantului?
In luna August factura de energie vine cu consumul lunii Iulie, este consumul dv, bănuiesc ca ați plătit o, restul in continuare plătește noul proprietar chiar daca nu a schimbat titularul de contract. Consumul de energie a mers in continuare, iar daca nu a locuit efectiv trebuie sa meargă la furnizorul de energie sa clarifice situația, poate s-a facturat lunar un consum estimativ. Dar chiar și asa ,după atâtea luni, este lipsa de interes al noului proprietar. Dv puteți face o sesizare la furnizorul de energie prin care sa arătați ca nu mai locuiti acolo și atașați o copie a contractului de vânzare-cumpărare.
Multumesc, contul este deschis, s-a schimbat doar conducerea, presedintele asociatiei si membrii comitetului executiv.
Este legal și de ce se cere de către banca lista cu membrii comitetului executiv al asociației de proprietari, CNP -ul și semnătura fiecăruia.
Eu și fratele meu trebuie sa participam la succesiunea de la bunicii din partea tatălui alături de matusa noastră ,tatăl nostru fiind decedat. Locuiesc in străinătate și vreau sa cedez partea mea fratelui meu. Cum trebuie sa procedez?
De altfel eu am făcut o intelegere (doar verbala) cu fratele meu, eu ii cedez partea mea de la tata iar el îmi cedează partea lui de la mama.Se poate face o intelegere notariala între noi? Trebuie sa precizez faptul ca parintii nostri sunt divorțați , mama noastră este încă in viața (ea are moștenirea primită de la părinții ei). Va multumesc
Multumesc
Mama ar dori sa ne imparta pamantul din extravilan, in mod egal, cedandu-ne si partea ei. Tata a decedat in Mai 2017 si nu am dezbatut mostenirea. Casa parinteasca si terenul sa ramana in dezbatere dupa moartea ei, dar vrea sa-mi cedeze mie (fiica) partea ei, intrucat am ingrijit de ei începând din 2013 si in prezent pe mama dupa moartea tatalui.
Răspuns la discuția Inchiriere sau vanzare?
Daca societatea inchiriaza constructia,isi poate deconta cheltuielile de amenajare si de utilare conform obiectului de activitate ?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Am in proprietate un teren,in sat,pe care am inceput o constructie(hala) acum se afla la faza de acoperis.Intre timp am infiintat o societate care va avea obiect de activitate,fabricarea de articole de imbracaminte si accesorii(1419).Intabulez constructia in faza care este,ca proprietar(administrator al societatii sun eu),intrebarea;cum este corect din punct de vedere legal,sa inchiriez sau sa vand societatii aceasta constructie ? MULTUMESC!