avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Activitate razvancococi

Activitate razvancococi

Răspuns la discuția BANI PENTRU CONCEDIU DE ODIHNA
Am facut solicitare anul trecut in scris si nu i-a interesat sa imi trimita adeverinta de vechime. Stam si ne milogim pentru drepturile noastre si pe angajatori ii doare in spate. Cred ca voi merge mai departe cu sesizare la ITM ca asa nu mai merge.

Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua.
In luna iunie am avut concediu de odihna 5 zile lucratoare, mai mult nu se da, eu lucrand la o firma de paza. Suntem in luna august si nici pana acum nu am primit indemnizatie pentru concediu, mai vreau sa precizez ca se 'poarta' sa se dea bonuri de masa in loc de bani, dar daca ceri adeverinta de salariu, se specifica ca NU beneficiezi de bonuri de masa .Stat de plata nu stiu cum arata, eu anul acesta facand 7 ani de cand lucrez la aceasta firma. Acum vreo doi ani ne-au trecut dupa o firma pe alta, iar cand am cerut sa mi se dea adeverinta pe perioada lucrata ma plimba cum vor ei, motivand ca se plateste la casa de pensii, totul este ok si nu am nevoie de adeverinta. Nu mai zic de salariu, 1300 la 230 de ore, nu faci orele nu iei banii respectivi, Am o poprire pe salariu din cauza unei datorii la banca, ei imi opresc in fiecare luna suma respectiva, cam 33% dar cand le cer sa imi dea o copie dupa ordinul de plata sa pot justifica si eu ca se plateste ,sau sa pot stii si eu cat mi s-a oprit sau cat mai am de plata, o taraganeaza si ma plimba cu vorba. Oare ce as putea face in situatiile astea, ca sunt sigur ca exista multi in aceeasi situatie, mai ales cei care lucreaza ca agenti de paza .

Va multumesc.
Răspuns la discuția Poprire conturi
Da eu sunt cel poprit, baiatul este minor, are 13 ani.
Discuție Poprire conturi
Buna ziua
Acum cateva luni am fost executat silit cu poprire pe salariu. Ce m-ar interesa, am baiatul cu un handicap si de anul acesta sa da de la primarie un stimulent financiar pentru copiii cu handicap iar una din conditiile de aprobare a dosarului a fost deschiderea unui cont .Intrebarea este daca se va pune poprire si pe suma care va intra in cont. Si inca o intrebare, daca in acelasi cont se va vira pensia alimentara pentru baiat, eu fiind divortat, se va opri si aceasta suma?

Va multumesc
Discuție FIRME DE PAZA
Am si eu o intrebare, oare firmele de paza nu sunt contolate de nimeni, stiu ca sunt zeci de plangeri facute si la ITM si peste tot, dar in continuare se pacalesc angajatii, cu privire la salarii, concedii. Si eu lucrez la o firma de paza ca agent de securitate de vreo 5 ani, salariul pe cartea de munca, bineanteles ,minim pe economie, dar ca sa iti poti lua salariul, ti se impune sa faci 240 de ore, pai domnilor, daca salariul minim pe economie este de 900 ron la 168 de ore, cum sa te oblige sa faci 240 si tot in jurul sumei respective ?
Daca ceri concediu ti se spune ca firma nu are bani si trebuie sa faci schimb de tura cu un coleg daca ai nevoie de zile,facand turele reciproc, asta numesc ei 'concediu' .
Stat de plata in aproape 5 ani de cand lucrez la ei nu stiu cum arata, iar in loc de bani, la jumatatea lunii se dau bonuri de masa care se opresc din salariu, dar daca ceri o adeverinta iti trece ca nu beneficiezi de respectivele bonuri.
In momentul cand vrei sa pleci iti iei ultimul salariu in 3-4 luni cate 100-200 cand au ei chef, de bani de concediu nici nu se pune problema .
In 2012 s-a schimbat denumirea firmei, cei care eram pe firma veche, ne-au pus sa ne dam demisia si ne-au facut angajarea pe firma noua, cand am cerut adeverinta de vechime pe firma veche, au refuzat sa imi dea motivand ca ei au platit la casa de pensii, etc. ca nu este neaparat nevoie de adeverinta, ca se poate pierde, rupe, etc. dar ca ei au platit tot ce trebuie platit fata de angajat .
Oare se poate face ceva in privinta asta ?
Răspuns la discuția DIVORT


multumesc

Răspuns la discuția DIVORT
gi-jane2 a scris:

dar as putea face ceva de mana intre mine si fosta unde sa precizam ca renunta la partaj si la orice drept asupra imobilului ?

Nu ca ar avea o valoare un inscris de mana cand e vb de un imobil , dar si asa, ce va face sa credeti ca ar vrea ?




la discutia cu ea a zis ca renunta in favoarea baiatului, dar nu am incredere in cuvantul ei, ma interesa o cale legala in afara partajului daca ar exista

Răspuns la discuția DIVORT
adisan a scris:

Dacă imobilul este achiziționat în timpul căsătoriei este un bun comun astfel că, până la partaj, fiecare soț are dreptul să folosească bunul. Ar trebui să faceți o înțelegere scrisă și să menționați că doar unul folosește bunul.
Cel mai bine este să cereți partajul. Cât privește evacuarea se presupune că locatarii sunt tolerați în continuare de către soția dvs. În plus, au adresa de domiciliu și locuiesc efectiv în imobil.


Tocmai ca fata este doar cu adresa la mine, ea locuieste in alta parte, asa si 'fosta sotie' ambele locuiesc in alta parte fiind scoase si de la plata intretinerii ,dar as putea face ceva de mana intre mine si fosta unde sa precizam ca renunta la partaj si la orice drept asupra imobilului ?

Discuție DIVORT
Buna ziua, am o intrebare referitoare la incheierea divortului. Am terminat divortul intre mine si sotie, ajungand la o intelegere amiabila, copilul a ramas la mine iar ea este obligata sa plateasca pensie alimentara, dar intrebarea mea este urmatoarea :
Daca nu s-a facut partaj, sotia mai poate intra in apartament de a lua unele lucruri in lipsa mea, de a avea dreptul la apartament si daca pot schimba yala de la usa.
Si inca ceva, fata sotiei pe care o are din prima casatorie, a fost luata in spatiu de catre ea, fara stirea mea, iar de vreo 2 ani fata s-a mutat cu prietenul ei, as putea sa o scot din spatiu ?

Multumesc !
Răspuns la discuția Divort cu minor, ancheta sociala
25Maria23 a scris:

Pe biletel va fi trecut numele inspectorului si un numar de telefon. Il puteti suna si stabiliti impreuna cand sunteti acasa si cand poate sa vina.


multumesc