avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FIRME DE PAZA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FIRME DE PAZA

Am si eu o intrebare, oare firmele de paza nu sunt contolate de nimeni, stiu ca sunt zeci de plangeri facute si la ITM si peste tot, dar in continuare se pacalesc angajatii, cu privire la salarii, concedii. Si eu lucrez la o firma de paza ca agent de securitate de vreo 5 ani, salariul pe cartea de munca, bineanteles ,minim pe economie, dar ca sa iti poti lua salariul, ti se impune sa faci 240 de ore, pai domnilor, daca salariul minim pe economie este de 900 ron la 168 de ore, cum sa te oblige sa faci 240 si tot in jurul sumei respective ?
Daca ceri concediu ti se spune ca firma nu are bani si trebuie sa faci schimb de tura cu un coleg daca ai nevoie de zile,facand turele reciproc, asta numesc ei 'concediu' .
Stat de plata in aproape 5 ani de cand lucrez la ei nu stiu cum arata, iar in loc de bani, la jumatatea lunii se dau bonuri de masa care se opresc din salariu, dar daca ceri o adeverinta iti trece ca nu beneficiezi de respectivele bonuri.
In momentul cand vrei sa pleci iti iei ultimul salariu in 3-4 luni cate 100-200 cand au ei chef, de bani de concediu nici nu se pune problema .
In 2012 s-a schimbat denumirea firmei, cei care eram pe firma veche, ne-au pus sa ne dam demisia si ne-au facut angajarea pe firma noua, cand am cerut adeverinta de vechime pe firma veche, au refuzat sa imi dea motivand ca ei au platit la casa de pensii, etc. ca nu este neaparat nevoie de adeverinta, ca se poate pierde, rupe, etc. dar ca ei au platit tot ce trebuie platit fata de angajat .
Oare se poate face ceva in privinta asta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 10 Iunie 2016
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

De asemenea, se poate apela la mediere sau actiona in instanta angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani pentru concediu de odihna razvancococi razvancococi Buna ziua. In luna iunie am avut concediu de odihna 5 zile lucratoare, mai mult nu se da, eu lucrand la o firma de paza. Suntem in luna august si nici pana ... (vezi toată discuția)
Modalitãti legale de actionare a unui patron de firmã de pazã în cazul în care obligã salariatii sã lucreze la un program de 12/24 andreimorovan andreimorovan Bună seara.Lucrez ca angajat pentru o firmă de pază privată și ocup funcția de agent securitate.Efectuez pe lună 240 de oreși în ture de ... (vezi toată discuția)
Calcul pentru salariul minim stefan300 stefan300 buna ziua ! lucrez la o firma de protectie si paza si am salariul minim pe economie in contract -angajat cu 8 ore pe zi .eu lucrez cate 24 de ore cu 48 adica ... (vezi toată discuția)