avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate oarfa

Activitate oarfa

In urma unui proces de anulare proces verbal de contraventie castigat in prima instanta de mine si a unui recurs inaintat de catre I.P.J., s-a ajuns la urmatoarea solutie in dosar: Nefondat. Solutie: Decizia Nr. ### Respinge ca nefondat recursul. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica.

Experienta mea cu instantele de judecta este practic zero, asa ca va rog sa imi spuneti si mie ce mai trebuie facut pentru a scapa definitiv de aceasta problema.
Nu s-a declarat recurs.
Pot face aceasta legalizare fara a apela la serviciile unui avocat?
Unde si cum pot face acest lucru?

Multumesc mult pentru raspuns.
In data de 27.11.2012 s-a admis plangerea cu recurs formulata de mine, impotriva procesului verbal de contraventie, in contradictoriu cu IPJ Gorj.
S-a anulat procesul verbal de contraventie din data de 01.09.2012. Cu recurs.

Ce urmeaza sa fac mai departe cu hotararea primita?

Va multumesc.
Sunt salariat din anul 1981. Am 52 de ani.
Am lucrat in grupa a II-a intre anii 1981 - 2011, perioada recunoscuta printr-o hotarare judecatoreasca.
Mi se reduce aceasta perioada din varsta de pensionare (3 luni pe an) dupa anul 2014? (cand am inteles ca nu se va mai tine cont de vechimea acumulata in grupa a II-a)
Sunt salariat contractual "Referent IA" (contabil) de 15 ani in aceeasi institutie.
In urma absolvirii facultatii am solicitat promovarea ca "Inspector de specialitate I".
Am primit ca raspuns ca se accepta promovarea doar pe "Inspector de specialitate II".

Va rog o lamurire in privinta drepturilor ce mi se cuvin.
Răspuns la discuția Recuperare salarii
Multumesc pentru sfat.
Inca o intrebare as mai avea.
Firma a intrat in insolventa la inceputul lunii ianuarie. De la demararea insolventei si pana se va ajunge la plata restantelor catre creditori, care este perioada "normala".
Puteti completa stelutele in urmatoarea afirmatie va rog?!:::
"Probabil, banii ii veti primii in termen de ********* (luni/ani :) )"
Buna ziua.
Am lucrat pentru o firma timp de 8 luni pe baza de contracte luni avand mereu probleme cu neplata salariilor, fapt ce m-a facut sa nu mai doresc reinoirea contractului odata ce acesta mi-a expirat.
Mai aveam insa de recuperat 2+ salarii.
Acum, din cate am inteles, societatea a intrat in insolventa.
Imi voi mai recupera banii? Daca da; cand?
Răspuns la discuția Concurenta neloiala
Cateva articole din aceste doua legi le-am citit (recunosc ca nu am apucat sa le citesc in totalitate), insa tot trebuie sa ma lamuresc in legatura cateva lucruri:

...din dorinta de a patrunde rapid sau a castiga o cota cat mai mare de piata, o firma prejudiciaza direct si, de cele mai multe ori, intentionat activitatea concurentilor, apeland la practici ilegale... concurenta "parazitara" (obtinerea de avantaje ca urmare a confuziei create inre marci s.a.)... dumping, "furtul" de clientela etc.

1. nu pot fi acuzat de concurenta "parazitara" pentru faptul ca folosesc reclame. Acestea sunt modul de finantare;
2. dumping - costurile serviciilor si consumabilelor sunt suportate de catre furnizorii reclamelor, existand si profit. Asadar nu poate fi vorba de dumping.
3. "furtul de clientela" ? - aici nu inteleg... este un termen ambiguu. clientul se duce unde ii convine. nu este obligat sa se duca intr-un loc "anume".

Metoda "bulgare de zapada" nu este cumva metoda "refferal" care circula pe internet ?

De asemenea, exemplul Premii si cadouri nu se aplica, deoarece clientul nu este obligat sa cumpere/foloseasca alt serviciu. Poate copia si poate iesi pe usa. Nimic mai mult.


Asadar;
Cum am in postul anterior ideea, o pot implementa?
Iar daca o implementez, trebuie sa fiu FOARTE atent cum pentru ca linia pe care merg este subtire.
Răspuns la discuția Concurenta neloiala
Dintr-un singur cuvant pe care l-a folosit trope_doi - "misterios", realizez ca am fost prea ambiguu in ceea ce previeste intrebarile puse de mine prin simplul fapt ca doresc sa aplic exemplul urmator in diferite "domenii" de activitate.

Asadar, iata - exemplul:
CopyShop - "ZeroPrint"

Copiere documente A/N.
Pret copiere (cum spuneam in post-uri) - 0 lei.
Prinsoarea este: Pe spatele fiecarei pagini pe care se face copierea gasim diverse mesaje publicitare, pentru care sunt platit de diverse firme sa le tiparesc pe verso-ul fiecarei pagini. Prin plata acestor mesaje publicitare se justifica costurile + "ceva extra".

De asemenea, clientul are optiunea listarii/copierii normale, contra cost.

Pot fi acuzat de concurenta neloiala ca atrag clienti prin folosirea primei metode ca un "bonus"???
Răspuns la discuția Concurenta neloiala
Am spus intr-o postare mai devreme ca aici trebuie elaborat "ce vede clientul" pe bon/factura.
In spatele acestei facturi se afla o serie de operatii pe care clientul nu il intereseaza/despre care nu e nevoie sa stie cum s-a obtinut acest pret, zero.

Pe dumneavoastra nu v-a interesat cate taxe internationale, aeriene, vamale si terestre s-au platit pana ati primit mult doritia pereche de Nike originali din SUA. Asa-i ?!

Orice comerciant are dreptul sa scada preturile in favoarea lui. Comertul este o adevarata lupta. Daca nu ramai in picioare, GAME OVER.

Sa presupunem ca exista o piata de comercializare a unui produs oarecare ce se bazeaza exclusiv pe productie interna, unde valoarea medie a acestuia este de 1000 lei.
Eu gasesc, prin import, la 1/3 din pret. Vand produsul la 350 lei. Nu scot din afacere pe toti? Sunt obligat de cineva sa maresc preturile? Se considera concurenta neloiala?

Iar in ceea ce priveste exemplul contabil; acela nu se aplica in cazul meu; serviciile contabile de care vorbiti sunt contractuale. Serviciile mele sunt comerciale - "la fata locului". Nu poate fi vorba de inselaciune in ceea ce priveste clientul.