avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concurenta neloiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concurenta neloiala

Se considera concurenta neloiala, fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi sponsoriza activitatea?
Cel mai recent răspuns: Simona18 , utilizator 18:42, 22 Februarie 2012
Buna ziua,

Problema ridicata de dvs. contine putine elemente. In principiu ar trebui sa analizati faptele de concurenta neloiala prevazute in legea 11/91.
Intrebarea este : Care este sursa veniturilor dvs. daca prestati gratuit servicii? Cum facturati clientii?

Concurentii dvs. ar putea interpreta politica dvs. comerciala ca fiind una de dumping.

Inainte sa deschid topic-ul exact legea 11/1991 am analizat-o.
Nu am gasit nimic acolo care ar putea afecta un astfel de concept. Sursa veniturilor mele vine de la insasi comerciantii ale caror reclamele le folosesc. Prin contract cu acestia, eu pot acoperi toate costurile dar pot si obtine venit.
Facturarea clientilor se poate face ca orice alta facturare, dar cu valoare 0. (aici este un alt topic)
Oare este dumping atunci cand sunt "ajutat" de altii sa obtin acel pret? Daca ajung la un pret cu valoarea 0... mie tot o valoare mi se pare.
factura cu zero inseamna ca nu ati facturat nimic ca pret , ati descarcat cantitativ ceva din gestiunea DVS. ,serviciile nu le puteti descarca din gestiune in concluzie nu EXISTA servicii gratuite.

da CONCURENTA neloiala trebuie sa intervina la servicii OBLIGATORIU pentru ca scadeti preturile pe piata aparent dar in realitate este inselaciune, am vazut INFIINTARE GRATUITA daca va face contabilitatea, sau infiintare si primiesti 2 luni gratuite ,nu se poate deoarece se reflecta costul in lunile ramase si e reclama falsa :)) concurenta neloiala. Daca in cele doua luni de contabilitate intervin amenzi nefiind platita prestarea nu raspunde de ce a facut :)) INSELACIUNE.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
afaceriiolden, utilizator
Am spus intr-o postare mai devreme ca aici trebuie elaborat "ce vede clientul" pe bon/factura.
In spatele acestei facturi se afla o serie de operatii pe care clientul nu il intereseaza/despre care nu e nevoie sa stie cum s-a obtinut acest pret, zero.

Pe dumneavoastra nu v-a interesat cate taxe internationale, aeriene, vamale si terestre s-au platit pana ati primit mult doritia pereche de Nike originali din SUA. Asa-i ?!

Orice comerciant are dreptul sa scada preturile in favoarea lui. Comertul este o adevarata lupta. Daca nu ramai in picioare, GAME OVER.

Sa presupunem ca exista o piata de comercializare a unui produs oarecare ce se bazeaza exclusiv pe productie interna, unde valoarea medie a acestuia este de 1000 lei.
Eu gasesc, prin import, la 1/3 din pret. Vand produsul la 350 lei. Nu scot din afacere pe toti? Sunt obligat de cineva sa maresc preturile? Se considera concurenta neloiala?

Iar in ceea ce priveste exemplul contabil; acela nu se aplica in cazul meu; serviciile contabile de care vorbiti sunt contractuale. Serviciile mele sunt comerciale - "la fata locului". Nu poate fi vorba de inselaciune in ceea ce priveste clientul.
Cum zice brojby: prea putine elemente pentru a vi se oferi un raspuns pertinent.

A oferi servicii gratuite nu inseamna concurenta neloiala, dar dv amintiti despre produse pe care le oferiti, si asta nu mai inseamna (tocmai) servicii...

Inteleg asa: dv faceti reclama unor firme care vand produse sub pretul pietii interne - nu ar fi concurenta neloiala
Dv sunteti platit de firmele la care le faceti reclama in functie de cate produse reusesc ei sa vanda in urma reclamei pe care o faceti...? Pentru ca de-i asa nu e nimic ilegal (cat timp produsele nu sunt contrafacute)

oarfa a scris:
Sa presupunem ca exista o piata de comercializare a unui produs oarecare ce se bazeaza exclusiv pe productie interna, unde valoarea medie a acestuia este de 1000 lei.
Eu gasesc, prin import, la 1/3 din pret. Vand produsul la 350 lei. Nu scot din afacere pe toti?


La faza asta m-ati pierdut! Cum sa scoateti din afacere 1000 lei cand vindeti produsul la 350?
Si, daca totusi, exista un pret... cum sunt gratuite serviciile?
Servicii, in sensul legii inseamna una si comercializare / vanzare produse, in sensul legii, inseamna alta.

Sau sunteti intermediar...? Pentru ca nu e ilegal si nu e, implicit, concurenta neloiala (cat timp produsele nu sunt contrafacute)

Fara suparare, dar ceea ce (nu) incercati sa descrieti pare o schema ciudata care numai legala nu poate fi... Pentru o schema legala nu ati fi asa ”misterios”...
Cu scuze, daca gresesc, dar nu cred ca gresesc... Sau dv explicati aiuristic(pentru mine :(

oarfa a scris:
Nu poate fi vorba de inselaciune in ceea ce priveste clientul.

La modul cum ati exprimat se poate deduce ca exista, totusi, inselaciune pe undeva (dar nu in ceea ce-l priveste pe client) :)

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala ContSters95382 ContSters95382 Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum ... (vezi toată discuția)
Flosirea unor nume de firme pe internet, respectiv preturi promovate de acestea. AlinaMitea AlinaMitea Vreau sa stiu daca e legal sa folosesc intr-un site de comparatie de preturi numele unor firme de comert cu electrocasnice si sa folosesc comparatie de preturi ... (vezi toată discuția)
Livrare materiale de constructii in austria siracusa siracusa Buna ziua! As dori cateva informatii daca este posibil sau sa ma indrumati catre cineva in masura sa-mi raspund privind urmatoarea intrebare: Am o societate de ... (vezi toată discuția)