avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate vlaika ionela florina

Activitate vlaika ionela florina

Va rog sa-mi dati un sfat!
Reprezint o societate si am semnat un contract de vanzare cumparare de produse de constructie cu o firma din Spania. Acestia, pentru garantarea contractului, mi-au solicitat obtinerea unei scrisori de garantie bancara, in favoarea lor. Am obtinut-o, si s-a emis de catre banca CArpatica aceasta scrisoare de garantie bancara.
Mi-au livrat produsele in valoarea scrisorii, dar avem discutii in ceea ce priveste calitatea lor, si multe altele. I-am notificat si le-am comunicat neplacerile mele, solicitandu-le sa nu ceara executarea scrisorii de garantie. Am comunicat toate acestea si bancii care a acordat scrisoarea.
Cu toate astea m-au notificat cei de la banca, de faptul ca s-a cerut executarea scrisorii si mi-au cerut punctul de vedere.
Desigur ca nu sunt de acord sa se execute scrisoarea si sa platesc marfa ce nu corespunde calitativ, mi-au fost trimise alte produse ce nu le-am comandat, in alte cantitati, etc.
Ce pot sa fac sa "blochez aceasta scrisoare de garantie bancara"?
Azi trebuie sa dau raspunsul celor de la banca.
Va multumesc
Buna ziua.
As dori sa ma adresez CEDO si nu stiu cum.

Pe scurt, reprezint o societate, am avut un proces, plangere la contraventie, cu Garda Financiara (o amenda de 5.000 ron ).
Pe fond am castigat, a facut recurs Garda, s-a dispus in recurs casarea cu trimitere spre rejudecare.
In rejudecare, am castigat din nou. garda a facut evident recurs, care s-a admis, si am pierdut procesul irevocabil. O motivare a Tribunalului, ce sa zic, absolut pe dinafara... asta e. Am pierdut.
In plus, vreau sa va spun ca am avut un proces identic cu o alta firma, si exact pe aceleasi considerente am castigat irevocabil.
In aceste conditii nu prea stiu pe sa ma duc la CEDO. Nu am mai facut asta inca. Cum sa ma adresez, Cum sa imi motivez cererea, pe ce temei?
Va rog sa ma ajutati. Multumesc.


Data post: Vineri, 17 Octombrie 2008, 17:40
Subiect: RE: as vrea sa fac o cerere la CEDO si nu stiu cum. Va rog sa ma indrumati

vlaika ionela florina a scris:
Revin la rugamintea de a ma ajuta cum se procedeaza pentru a ma adresa CEDO.
Cum ma adresez? Printr-un memoriu?
Răspuns la discuția problema legata de A.R.R.
:) Va multumesc foarte mult.
Din lecturarea acestor norme, am sesizat faptul ca nu sunt expuse modalitati de obtinere, inlocuire, schimbare sau innoire ale cartelelor tahografice-carduri ale soferilor sau ale inteprinderilor/operatori de transport.
In aceste conditii cum se obtin? Se prezinta aspecte numai in ceea ce priveste activitatea de control
Nu ar fi trebuit sa se arate concret aceste modalitati de obtinere...de exemplu, cum sunt aratate in ordinul nr. 116 din 30 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind eliberarea, înlocuirea, schimbarea şi înnoirea cartelelor tahografice?
Ce spuneti?
Multumesc
Buna ziua.
Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca exista Ordin al Ministrului Tranporturilor emis pentru aprobarea normelor tehnice privind eliberarea, înlocuirea, schimbarea şi înnoirea cartelelor tahografice. (OG nr. 37/2007 privind
stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora)
:-/
Am o amenda data de cei de la ARR pentru ca nu am avut cartela tahografica.
VA multumesc
elis a scris:

Dar care a fost motivarea instantei de v-a respins cererea? :-/

Motivele de recurs sunt celeprevazute de art.304 C.proc.civ. Motivarea in drept a cererii de recurs o puteti face in baza art.304 pct.9 C.proc.civ. - Când hotărârea pronunţată este lipsită de temei legal ori a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greşită a legii. Acest motiv de recurs cuprinde trei ipoteze: lipsa de temei legal, încălcarea legii şi aplicarea greşită a legii. Toate cele trei ipoteze presupun încălcarea legii.Nu stiu motivele, am aflat doar solutia, o sa le aflu, desigur, cand mi se va comunica sentinta
Dar ce spuneti Dvs, nu erau motive de anulare a procesului verbal?
FAptul ca mi-a respins audierea martorului, nu ar tine o casare cu rejudecare, pentru necercetarea fondului, ce ziceti?
VA multumesc
Da, voi declara recurs, desigur, si sper sa reusec.
Sunt necajita, de situatie, as fi vrut, si astept in continuare niste pareri cu privire la ceea ce am invocat, si sfaturi pentru recurs.
Va multumesc
Am problema si va rog sa ma ajutati.
Am fost sanctionata cu amenda si suspendarea permisului de conducere pentru ca am fost surprinsa in trafic, in localitate, cu 104 km/ora, ceea ce zic eu, nu este adevarat, nu am avut atata. In fine.
Am facut, evident, plangere contraventionala. Azi am avut termen.
Am invocat mai multe aspecte:
1. In toate pozele trimise de IPJ, mai putin una, nu se putea vedea nr. de la masina. O poza, unde era inregistrat 104 km/ora, nu se vedea nr. de inmartriculare, nu se vedea unde se afla masina, in localitate, in afara orasului? Nimic absolut. Portbagajul masinii.
In poza unde se vedea nr. de inmatric. era inregistrata viteza 73km/h, iar in restul pozelor in care, de altfel, erau ~pozate~ mai multe masini in aceeasi fotografie, erau inragistrate viteze de la 73 la 76 km / ora, si desigur, in vreo trei fotografii, se vedea doar un stop, sau doar o parte a portbagajului masinii mele, etc
2. Cinemomentrul (radarul) a fost mutat de pe o masina pe alta. S-a comunicat verificarea metrologica a cinemometrului pentru autovehiculul de pe care a fost mutat, s-a avizat mutarea, dar nu s-a comunicat verificarea metrologica a radarului pe cealalta masina, pe care a fost mutat.
3. Am solicitat audierea martorului cu care eram in masina, sa dovedesc, cu atat mai mult, ca ploua torential, iar conform normelor nu pot constitui probe, masuratorile efectuate pe timp de ploaie, ceata...etc . Mi s-a respins, audierea martorului, si mi-a dat cuvantul pe fond.
Eram sigura ca imi admite plangerea, avand in vedere ca mi-a respins martorul (prezent in masina mea), dar STUPOARE:
MI-A RESPINS-O !
Nu mai am cuvinte!
Am gresit? Unde?
Solutie data de JUdecatoria BAia Mare!
Nu am avut dreptate? Este Imposibil!
VA ROG sa va dati cu pararea . MUltumesc