avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... problema legata de A.R.R.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

problema legata de A.R.R.

Buna ziua.
Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca exista Ordin al Ministrului Tranporturilor emis pentru aprobarea normelor tehnice privind eliberarea, înlocuirea, schimbarea şi înnoirea cartelelor tahografice. (OG nr. 37/2007 privind
stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora)
:-/
Am o amenda data de cei de la ARR pentru ca nu am avut cartela tahografica.
VA multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:56, 9 August 2008
Este vorba de Ordinul nr. 1058 din 19 octombrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind activitatea de control al respectării perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto si al utilizării aparatelor de înregistrare a activităÑii acestora, publicat în Monitorul Oficial cu numărul 721 din data de 25 octombrie 2007.
In gasesti aici :
[ link extern ]
:)
:) Va multumesc foarte mult.
Din lecturarea acestor norme, am sesizat faptul ca nu sunt expuse modalitati de obtinere, inlocuire, schimbare sau innoire ale cartelelor tahografice-carduri ale soferilor sau ale inteprinderilor/operatori de transport.
In aceste conditii cum se obtin? Se prezinta aspecte numai in ceea ce priveste activitatea de control
Nu ar fi trebuit sa se arate concret aceste modalitati de obtinere...de exemplu, cum sunt aratate in ordinul nr. 116 din 30 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind eliberarea, înlocuirea, schimbarea şi înnoirea cartelelor tahografice?
Ce spuneti?
Multumesc
Vezi aceste link-uri, poate te ajuta
[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legislatie tahograf digital

Comparatie Reg.3820/85 - 561/2006
Ordonanţa nr. 37 din 7 august 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora
FORMULAR PENTRU ATESTAREA ACTIVITÃŢILOR ÎN CONFORMITATE CU REGULAMENTUL (CE) NR. 561/2006 SAU ACORDUL A.E.T.R. (*) - in limba romana (fisier .doc)
FORMULAR PENTRU ATESTAREA ACTIVITÃŢILOR ÎN CONFORMITATE CU REGULAMENTUL (CE) NR. 561/2006 SAU ACORDUL A.E.T.R. (*) - in limba engleza (fisier .doc)
REGULAMENTUL (CE) NR. 561/2006 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ªI AL CONSILIULUI din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziţii ale legislaţiei sociale în domeniul transporturilor rutiere...
Regulament (CEE) 561-2006 (prezentare PowerPoint)
Amenzi pentru nerespectarea timpilor de conducere si de odihna - extras din Legea 466 din 2003
REGLEMENTARI din 17 august 2005 privind omologarea de tip a limitatoarelor de viteza, conditiile de montare, reparare si verificare a tahografelor si a limitatoarelor de viteza...(fisier .doc, 1,1MB)
LEGEA nr. 466 din 12 noiembrie 2003 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2002 privind stabilirea perioadelor de conducere şi a perioadelor de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere naţionale
ORDIN nr. 84 din 13 august 2003 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de autorizare si efectuare a transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora, aprobate prin Ordinul ministrului lucrarilor publice, transporturilor si
ORDONANŢÃ nr. 17 din 24 ianuarie 2002 privind stabilirea perioadelor de conducere şi a perioadelor de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere naţionale

vedeti si site-ul [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda diagrama tahograf gheo70 gheo70 Buna ziua! In urma cu putin timp am fost sanctionat contraventional cu amenda de Politia Rutiera ,fapta fiind prevazuta de OG 37/2007, art 8/1/25 si ... (vezi toată discuția)
Amenda rar sofer profesionist zdb zdb buna daca un sofer profesionist (angajat cu forme legale la o firma pt transport personal) primeste o [b]amenda rar pt depasirea orelor de ... (vezi toată discuția)
Tahograf digital - este sau nu obligatoriu la autobuzele urbane (foloasite de regiile locale de transport public) valibez valibez Care este actul normativ national unde se mentioneaza obligativitatea sau exceptarea echiparii unui autobuz urban cu tahograf electronic? La Registrul Auto ... (vezi toată discuția)