avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate iulianacp

Activitate iulianacp

Buna ziua!

Copilul meu a fost vaccinat in maternitate (o maternitate privata din Bucuresti) cu vaccinul BCG fara acordul meu. Mentionez ca am semnat la internare ca refuz vaccinurile BCG, hepatita B si vitamina K. Cu toate acestea, copilul meu a fost vaccinat fara voia mea. Am observat ca a fost vaccinat cu bcg abia cand copilul avea 3 saptamani, pentru ca atunci a inceput sa se vada semnul pe manuta. Stiu ca asta e fapta penala, de aceea am facut plangere penala la Parchet. Copilul are acum aproape 6 luni, plangerea a fost facuta acum 3 luni, dar inca nu am primit niciun raspuns.
Intrebari:
1. Exista vreun termen limita (legal) pentru primirea unui raspuns de la Parchet?
2. Care ar fi pedeapsa pe care ar putea sa o primeasca persoana vinovata sau persoanele vinovate? Eu gasisem ceva in lege de genul: intre 6 luni si 2 ani inchisoare sau amenda penala.
3. La ce categorie se poate incadra fapta?
4. Ce fel ar putea sa decurga procesul si ce dovezi s-ar putea cere? M-am interesat daca se poate face vreo analiza specifica pentru a se demonstra daca a fost vaccinat, raspunsul este "nu".
5. Pot cere si daune morale in cadrul aceluiasi proces?

Pentru ca traim in Romania, din pacate sunt pesimista, nu cred ca o sa am vreun castig de cauza... dar cine stie?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE
Am gasit acest text:
"A treia plată pentru același serviciu

În cazul în care sunteți proprietarii unei microîntreprinderi, al cărei sediu este la domiciliul dumneavoastră, vi se poate percepe o dublă taxare: atât în calitate de persoană fizică, dar și ca persoană fizică. Mare atenție însă, deoarece prin decizia nr. 607 dată de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 3 februarie 2011, s-a anulat definitiv taxa Radio-TV plătită, până la acea dată, de către orice societate comercială din România, indiferent dacă beneficia sau nu de serviciile publice. Așadar, dacă nu sunteți informați cu privire la acest aspect, s-ar putea să constatați că furnizorul de energie cu care aveți încheiat un contract încă vă percepe suma aferentă. Ați fi, în această situație, de trei ori plătitor pentru același serviciu, public, de altfel."

[ link extern ]

Credeti ca au dreptate?
Răspuns la discuția TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE
Si eu am primit ieri aceeasi scrisoare. Cica as avea de platit aproximatix 75 ron pentru anii 2010-2012 (firma fara angajati = 30 ron/an).
La sediul social contractul cu Enel e incheiat pe persoana fizica, dar nu stiu daca e inclusa aceasta taxa sau nu in factura.
E legal ca ne cer sa platim aceasta taxa?
Multumesc!
Va multumesc pentru sfat! Voi cauta legislatia europeana.
Domnule Dan Georgescu, eu cred ca ei au sanse mai mari de castig in situatia expusa, dar puneti-va in locul meu sau in locul altora care au avut si probleme in transcrierea actelor in strainatate. Trebuie gasite alte motive pentru a ataca actul normativ. Daca aveti idei sau sfaturi, va multumesc anticipat!
Buna ziua!

M-am casatorit anul trecut in septembrie, dar numele l-am pastrat. Acum aproximativ 2-3 luni am depus acte pentru schimbarea numelui pe cale administrativa, in sensul ca sa alatur numelui meu de familie si numele sotului, dar am pus spatiu intre ele in toate cererile completate si in anuntul din Monitorul Oficial. In schimb, cand am luat decizia si noul certificat de casatorie, am avut surpriza sa ma trezesc cu cratima intre cele 2 nume de familie, chestie pe care nu o suport deloc. Am spus persoanei de la starea civila ca nu e in regula, ca mi-au gresit actele si ca eu nu am vrut cratima intre nume. Atunci mi-a invocat legea 61/2012 care prevede urmatoarele: "9. La articolul I punctul 28, alineatul (2) al articolului 69 se modifică şi va avea următorul cuprins:(2) Numele sau prenumele formate din două sau mai multe cuvinte se scriu cu cratimă." Am inteles ca pana in martie 2012 numele compuse se scriau obligatoriu cu cratima, apoi s-a dat o lege ca sa se scrie fara cratima, ca in aprilie 2012 sa se revina la ce a fost inainte de martie 2012. Cum pot contesta decizia lor, pentru ca eu pur si simplu nu vreau nicio cratima intre nume, ci spatiu.

Va multumesc!
Răspuns la discuția datorie inventata
Pe langa discutia cu un avocat, neaparat trebuie facuta plangere la politia de JUDET pentru politistul respectiv - cu acuzatia "ABUZ IN SERVICIU" sau ceva asemanator. Nu sunt avocat, asteptam parerile avocatilor de pe forum, dar asta ar fi primul lucru pe care l-as face eu.
Eu cred ca lumea care cere sfaturi aici, doreste sfaturi JURIDICE, nu de mecanica auto. Sper sa nu se supere nimeni, dar sunt satula de cate ori am fost in service cu masina cu aceeasi problema. Nu mai am nevoie de sfaturi "tehnice", ci de sfaturi juridice competente.
PS: cutia automata are 6+1 trepte de viteza; ca sa ating 4000 de ture nu trebuie sa merg cu 180 km la ora.
1. filtrul de particule nu a fost schimbat, doar regenerat (motor diesel cu filtru de particule - DPF); log-ul de pe calc. de bord a aratat mereu ca filtrul era curatat;
2. masina e condusa sportiv, "vede" zilnic turatii de peste 4000, iar cutia e automata;
3. folosesc mereu cea mai buna motorina (de la austrieci si unguri, ca sa nu dam numele firmelor);
4. eroarea citita pe CLIP spune ca uleiul este diluat, deci problema e in alta parte, nu la filtru, nu la ulei... procedura recomandata de CLIP este "schimbare ulei si stergere eroare";
5. Renault Romania NU vrea sa investigheze problema in amanunt; asteapta sa iasa masina din garantie si sa se spele pe maini.
Din ce oras e dealerul de la care ai cumparat masina? Pentru ca cel mai probabil in proces te vei indrepta in primul rand asupra lor (si apoi asupra Ford Romania), pentru ca ei ti-au vandut masina. Asta e important de stiut, pentru ca unde are sediul social dealerul, acolo se tine procesul.