avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate gnicolae

Activitate gnicolae

VICTORIE!!!!! astazi am primit factura RCS-RDS cu storno suma de 25 lei reprezentand taxa de mentenanta pt. lunile iunie, iulie, august, septembrie si octombrie:D....in octombrie am primit raspuns pe mail de la ancom din care reiesea ca RCS a restituit sumaX-(....le-am facut reply cu chitanta pe octombrie si factura noiembrie atasate si le-am dovedit cu inscrisuri ca RCS minte autoritatea:P....si victorie=D>
si la mine este la fel dar de la 1 iunie comtravaloarea abonamentului, cu serviciile enumerate, a crescut cu 5 lei...la intrebarea mea si a altora au spus ca reprezinta contravaloare serviciului de mentenanta care oricum era in factura si inainte de 1 iunie...dupa care au spus ca reprezinta costul abonamentului de telefonie fixa care conform contractului era gratuita inclusa in contravaloarea abonamentul pt. internet
au dat tunuri de 1,2 mil euro/luna....pt. ca conform legi aveau obligatia sa ne notifice cu 30 zile inainte sa o perceapa si sa o incaseze....iar noi clientii puteam sa fim sau nu deacord urmand sa reziliem contractul....gratuit. pe mine m-au dus cu presul 3 luni pana am reusit sa-l reziliez, cu toate reclamatiile facute la rds de 2 ori, anpc de 2 ori si la ancom....n-au nici o jena. au platit amenda la ancom de 300.000ron si au ramas cu restul...
[ link extern ] /
Puterea legislativă este responsabilă în 84,07 la sută dintre cauzele în care s-au pronunţat, până la 31 decembrie 2009, hotărâri de condamnare a României, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, urmată de puterea judecătorească, puterea executivă, Ministerul Public şi Curtea Constituţională.
i-am reclamat si la ancom, dupa am facut rezilierea si am specificat ca astept, prin compensare la factura urmatoare, restituirea taxei de mentenanta conform deciziei ancom...asta se intampla pe 8 octombrie...le-am spus ca daca nu am banii in 30 zile le mai fac o reclamatie la ancom cu pv de reziliere atasat... trebuie sa-mi iasa!:D
da! intradevar amenzile sunt meschine pe langa tunurile de 1,2 milioane euro/luna de mentenanta...#-o
[ link extern ]
CEDO dă României un ultimatum istoric

Magistraţii de la Strasbourg aplică, în premieră, României procedura hotărârilor-pilot, care aruncă în aer legile privind proprietatea.
in iulie am facut reclamatie la rcs-rds cu nr. inregistrare prin care ceream rezilierea ctr. telefonie fixa si restituirea taxei de mentenanta prin compensare la fac. urmatoare. dupa 32 zile :P i-am reclamat la ANPC unde am atasat rec. inregistrata...dupa care m-au sunat rcs-rds sa-mi ceara adresa de mail si m-au notificat...m-am deplasat de 2 ori la pct de lucru si dupa procedurile lor rezilierea se face pana pe 5 ale lunii bla, bla. m-am luat cu ei pe mail de cateva ori si ma duc zilele astea si pe usa#-o...le-am trimis acelasi articol pe mail ca sa-i "fragezesc" si reclamatia, cu toata corespondenta electronica, la ANCOM...trebuie sa-mi iasa:stunned:
[ link extern ]
RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii(ANCOM) cu 300.000 de lei pentru că nu şi-a notificat abonaţii în mod individual cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefonie fixă, a unei taxe de mentenanţă, în valoare de 5 lei şi pentru că nu a modificat contractul-cadru, astfel încât să fie asigurat dreptul abonaţilor de a fi informaţi în mod individual cu privire la modificările contractuale, potrivit ziare.com.

"Dacă, până la data de 29 octombrie 2010, RCS & RDS nu-şi va notifica clienţii cu privire la introducerea acestei taxe, cu menţiunea expresă în cuprinsul notificării că utilizatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de 30 de zile de la primirea notificării, fără plata niciunei despăgubiri, şi nu-şi va modifica contractul-cadru până la data de 19 septembrie 2010, va plăti amendă pentru fiecare zi de întârziere.

Furnizorii de servicii de comunicatii electronice trebuie să înţeleagă că au anumite obligaţii în relaţia cu utilizatorii şi să îşi asume responsabilităţile ce le revin", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, cu ocazia Reuniunii Regionale de la Cluj, la care au fost prezenţi peste 150 de furnizori de servicii şi reţele de comunicaţii electronice şi servicii postale din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş, Satu-Mare şi Sălaj.

Din momentul primirii notificării din partea RCS & RDS, utilizatorii finali abonaţi ai companiei vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între renunţarea la contractul încheiat cu furnizorul, fără a plăti nicio despăgubire sau rămânerea în contract.

"RCS & RDS are obligaţia de a restitui integral utilizatorilor care, ulterior primirii notificării, doresc să denunţe unilateral contractul, sumele corespunzătoare taxei de mentenanţă percepute de RCS & RDS în perioada scursă între data introducerii taxei şi data rezilierii contractului. Termenul maxim de restituire este de cel mult 30 de zile de la data rezilierii contractului", se arată într-un comunicat ANCOM.
raport CEDO 2009 [ link extern ] /
[ link extern ] /

Pentru condamnari la CEDO (OG nr. 94/1999, art. 507 C.pr.pen.)
In situatia in care statul roman a fost condamnat de catre o instanta internationala, actiunea in regres impotriva aceluia care, cu rea-credinta sau din grava neglijenta, a provocat situatia generatoare de daune, este obligatorie. Asadar Ministerul Finantelor trebuie sa deschida un proces. In acel proces, din actiunea in regres, trebuie demonstrata reaua credinta si grava neglijenta.

Ramane nelamurit cine sau cum se stabileste aceasta. Juristii de la Finante fiind destul de timizi, pana acum au cerut CSM sa verifice aceasta, si li s-a dat cu flit, raspunzandu-li-se ca raspunderea patrimoniala a magistratilor vine in contradictie cu independenta justitiei. La ultima sedinta, CSM a venit cu o idee si mai hazlie: cica MEF sa faca plangere la Parchet.

Pentru cei care se trezesc vorbind cum ca in alte tari nu exista raspunderea materiala a magistratului, ii invit mai intai sa studieze, apoi sa vorbeasca. Drept pentru care, indic studii facute de MEDEL sau chiar un studiu comparativ facut de CSM nostru (p.26).
va pierdeti timpul cu Consiliul National pt. Combaterea discriminarii! o sa primiti o hotarare aburitoare....am avut eu de a face cu ei!cel mai bine scimbati dreptul la vizita doar in prezenta dvs si sunt deacord cu Rares Popa citez: Constitutia zice clar in art. 29 al. (6) "Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine".