avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie

[ link extern ]
RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii(ANCOM) cu 300.000 de lei pentru că nu şi-a notificat abonaţii în mod individual cu privire la introducerea, pentru serviciul de telefonie fixă, a unei taxe de mentenanţă, în valoare de 5 lei şi pentru că nu a modificat contractul-cadru, astfel încât să fie asigurat dreptul abonaţilor de a fi informaţi în mod individual cu privire la modificările contractuale, potrivit ziare.com.

"Dacă, până la data de 29 octombrie 2010, RCS & RDS nu-şi va notifica clienţii cu privire la introducerea acestei taxe, cu menţiunea expresă în cuprinsul notificării că utilizatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul în termen de 30 de zile de la primirea notificării, fără plata niciunei despăgubiri, şi nu-şi va modifica contractul-cadru până la data de 19 septembrie 2010, va plăti amendă pentru fiecare zi de întârziere.

Furnizorii de servicii de comunicatii electronice trebuie să înţeleagă că au anumite obligaţii în relaţia cu utilizatorii şi să îşi asume responsabilităţile ce le revin", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, cu ocazia Reuniunii Regionale de la Cluj, la care au fost prezenţi peste 150 de furnizori de servicii şi reţele de comunicaţii electronice şi servicii postale din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş, Satu-Mare şi Sălaj.

Din momentul primirii notificării din partea RCS & RDS, utilizatorii finali abonaţi ai companiei vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între renunţarea la contractul încheiat cu furnizorul, fără a plăti nicio despăgubire sau rămânerea în contract.

"RCS & RDS are obligaţia de a restitui integral utilizatorilor care, ulterior primirii notificării, doresc să denunţe unilateral contractul, sumele corespunzătoare taxei de mentenanţă percepute de RCS & RDS în perioada scursă între data introducerii taxei şi data rezilierii contractului. Termenul maxim de restituire este de cel mult 30 de zile de la data rezilierii contractului", se arată într-un comunicat ANCOM.
Cel mai recent răspuns: gnicolae , utilizator 12:45, 29 Noiembrie 2010
sunt f curioasa daca ne vor notifica si vom si primi aceste notificari. eu personal am avut multe razboaie cu aceasta companie din cauza serviciilor defectuoase pe care le presteaza.
in iulie am facut reclamatie la rcs-rds cu nr. inregistrare prin care ceream rezilierea ctr. telefonie fixa si restituirea taxei de mentenanta prin compensare la fac. urmatoare. dupa 32 zile :P i-am reclamat la ANPC unde am atasat rec. inregistrata...dupa care m-au sunat rcs-rds sa-mi ceara adresa de mail si m-au notificat...m-am deplasat de 2 ori la pct de lucru si dupa procedurile lor rezilierea se face pana pe 5 ale lunii bla, bla. m-am luat cu ei pe mail de cateva ori si ma duc zilele astea si pe usa#-o...le-am trimis acelasi articol pe mail ca sa-i "fragezesc" si reclamatia, cu toata corespondenta electronica, la ANCOM...trebuie sa-mi iasa:stunned:
Operatorul mentionat este interesat numai in directia perceperii sumelor nelegal impuse si fara acordul titularilor de contracte,iar in situatia reclamatiilr/sesizarilor invoca drept scuza numarul mare de clienti
Nici autoritatile abilitate ,nu se implica concret si efectiv in solutionarea plangerilor ce vin din partea beneficiarilor respectivului operator
Si totusi ce facem ....!!!!!!.ANPC-ul spune ca este o taxa abuziva, iar noi contribuabili "platica ne numim". O sa ajungem sa ne intre in casa si sa ne ia pana si scaunul pe care stam. Ma gandesc ca daca ar fi amenzile mai mari i-ar determina sa renunte la astfel de mizerii, dar cum amenzile sunt mici.............
Am mai spus si in alt topic: amenda pe care o primesc e nesemnificativa fata de banii pe care-i scot ei lunar din aceasta taxa abuziva.

Alte discuții în legătură

Executare rcs&rds octavian.marius.dinu@gmail.com octavian.marius.dinu@gmail.com Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau ... (vezi toată discuția)
Credeți ca merita sa fac reclamație la opc? andy7 andy7 Buna ziua. Sunt client RCS RDS din Octombrie 2017 , la Digi.Mobil . Mi au plăcut foarte mult ofertele și beneficiile lor, și am decis sa ma portez la ei in ... (vezi toată discuția)
Probleme contract rds blackjack blackjack Buna ziua, In luna octombrie 2008 am semnat cu RCS & RDS un contract pentru furnizarea serviciului de internet. A functionat cateva zile, iar apoi a fost ... (vezi toată discuția)