avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate IulianL

Activitate IulianL

Buna ziua
Am o persoana angajata cu contract pe perioada determinata pana pe data de 02.11.2022. Persoana in cauza a ramas insarcinata si undeva pe 01.08.2022 ii va fi suspendat CM in vederea efectuarii CCC. Intrebarea mea este daca pe data de 02.11.2022 se vor termina raporturile contractuale intre noi sau dupa CCC de 2 ani va mai fi angajata noastra cu perioada de la suspendare pana la terminare, adica aprox 3 luni?
Va multumesc
O persoane juridica doreste sa vanda unei persoane fizice o proprietate din intravilan compunsa dintr un teren pe care sunt construite 2 constructii lipite cu valoarea conform ultimei evaluari din 2019(valabila inca) de 82.175,00 lei. Cladirile sunt vechi, au 41 de ani si au denumirile(si rolul): C1 magazie cereale si C2 Solar. Societatea a cumparat terenul de la o persoana fizica in trecut. Intrebarea este daca acum Pjuridica trebuie sa solicite si TVA de la persoana fizica si sa plateasca la stat TVA pentru valoare vanzarii si daca da in ce cota de tva?
Multumesc
Contractul de munca se suspenda pe perioada concediului de maternitate(pre si post natal)?
Buna ziua, pentru o angajata care este deja in concediu de maternitate(pre si post natal), a nu se confunda cu CCC, mi se solicita de la AJOFM sa ii suspend contractul de munca in baza art 50 litera a din Codul muncii. Persoana in cauza este subiectul unei subventii pe care societatea o primea dela AJOFM, conventie care va fi suspendata pe perioada concediilor de maternitate si pe perioada CCC.. Am mai avut angajate in concediu de maternitate si nu le am suspendat contractul decat in momentul inceperii CCC. La contabilitate imi spune ca nu am cum sa il suspend, pentru ca daca ii suspend contractul nu ii mai pot plati concediile medicale. La fel am avut angajati cu multiple concedii medicale succesive si nu le am suspendat si nu am avut probleme in a primi banii inapoi de la Casa de asigurari de sanatate.
Va multumesc anticipat!
Doamna Mădălina mult succes!
Eu atat va pot spune, anual fac cerere de răscumpărare totală, și ce scrie în contract aia îmi oferă ei. La fel am pus de multe ori depuneri suplimentare și le am retras fara probleme plătind 1% comision la retragere. Eu am început cu 145 lei/luna și acum în 2021 am 169 lei/luna, am indexat anual cu inflația. Nu stiu ce ati ales dvs de ati depus 7000 lei pe an și eu doar 1700 ceva de genul. Si cel mai tare ati descris situatia cu 100 % ....dvs ati înțeles ca 100 % ii primiți dar defapt 100% ii pierzi daca vrei sa ii scoți primii 3 ani...nu ma înțelegeți greșit, sunt conștient ca am fost păcăliți de cei de la banca DAR exista un mare dar faptul ca nu stii legea nu te absolvă de nerespectarea ei...la fel aici faptul ca ai semnat fara sa citești...nici cel mai bun avocat din lume nu vad cum iti poate câștiga procesul. La mine suma e prea mica pentru a se merita sa dau in instanță dar va urez succes și urmăresc cu interes rezultatul dvs

Madalina@@ a scris:

Multumesc de răspuns...Aveti foarte mare dreptate,problema la mine este ca anual am depus undeva la 7 mii de lei ,tot în ideea sa am ceva strâns (ca asa au zis cei de la banca) cineva ar trebui tras la răspundere,pt ca în momentul când am fost aburita de cei de la banca,un contract inițial nu mi l-au dat sa îl citesc eu am crezut ce spunea angajata bancii(mai era și cunoștință,am mers pe incredere) plus ca cei de la aegon la banca când incheii contractul nu îți da un contract pe care sa îl citești, aseară am cautat prin toate mail urile primite de la ei și am găsit și contractul(ei trimit contractul prin mail) si cine sa îl citească dacă la banca angajata insista ca e super avantajos și ca după 3 ani ai niște bani acolo grămadă (dar nu pt tine,ci pt Aegon) .. am aflat cu stupoare ca am plătit în 3 ani 20.000 lei degeaba ,pt ca din banii ăștia după 3 ani imi oprește Aegonul nu stiu pt ce (ca rata la ei nu am făcut ca să am vreun beneficiu) am plătit o firma asa ca nu aveam eu ce face cu bani..din banii depusi 61.78% ii opresc pt nu stiu ce chestie care e scris în contract ca doar ei inteleg si inca 25% pt încă o chestie tot inventata de ei în contract.
Si ca o paranteza dacă era sa citesc încă de la început contractul,tot nu mi-as fi putut da seama ca după 3 ani si în acești 3 ani dacă ii scot nu retrag nimic....pt ca în tabel care e în contract..în primii 3 ani apare în dreptul lor 100% la retragere..însă e 100% pt ei..asta nu as fi știut pana anul trecut când am vrut sa reziliez..mi-au spus telefonic ca dacă nu împlinesc 3 ani nu retrag nimic..am plătit 3 ani ca să aflu ca eu din 20.000 de lei mai primesc undeva la 5.700 lei
ÎNȘELĂTORIE, HOȚIE..ar trebuie sa se rezolve cumva și ar trebui INFORMAȚI cat mai mulți oameni despre acest FURT.
Asa se îmbogățesc unii pe naivitatea altora.
As vrea totuși sa găsesc o rezolvare..de plătit nu as vrea sa le mai platesc .
Plus ca în contract mai e scris ca dacă nu plătești la timp ratele alea sau primele cum spun ei ..la final nu beneficiezi de toți banii..și mai au ei un fel de calcul în contract..dacă ceri retragere parțială din suma inițială.. ei au un exemplu : la 15.000 de lei ..*50% =7.500 (care ar trebui sa ții dea ) insa din ăștia 7.500 nu stiu cum acolo în ex ajung la 6.000*1%= 60 lei (care iar ii opresc ei și iti da tie 5.940 lei..deci nu e 50% din suma la retragere parțială. O sa atașez și imagini dacă pot.la tabel și la exemplu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Adevarul este ca dupa lege nu am fost pacaliti nici unul. Eu in 2015 cand am semnat contractul, tot asa la banca m a aburit directoarea(pe care o si stiam bine si de aceea cred ca si ei au fost pacaliti de Aegon la inceput) ca domle poti retrage toti banii dupa al 3 lea an. Buun..am luat si AM CITIT acasa contractul si anexele(ceea ce sigur nu au facut decat 5% din cei de aici), si lasand modestia la o parte, stiind ce e un contract, stiind sa citesc niste formule) m am intors la banca si i am zis : doamna nu iau toti banii dupa al 3 lea an, uite ce scrie aici iau doar ceva de genul 60%. Pana la urma a chemat ea pe cineva de la aegon si cea de la Aegon mi a zis, da ati citit bine. Eu am acum am depusi undeva la 10 mii lei si daca ii retrga imi revin vreo 7 mii asta dupa anul 5, dar Mi AM asumat asta. Plus o parte din bani nu se capitaleaza, am platit vreo 1000 lei degeaba pana mi am dat seama ca acei 10 lei pe luna pt asigurare in caz de accident nu se aduna la suma totala. Imi pare rau pentru ce ati patit dar parerea mea e ca daca aveti contract cu anexe semnate unde spune CLAR tot ce patiti voi acum, nu aveti ce face. Si din pacate vad asta zilnic, comentarii la articole pe facebook exprimate doar DUPA titlu. Nimeni nu citeste dar toti isi dau cu parerea.
Produsul in sine nu este extraordinar, eu l am facut pentru a avea niste bani stransi pentru copii. Daca peste 15 ani am suma depus plus inflatia eu sunt multumit.Sanatate
Va multumesc frumos pentru ajutor!

Cornel Vasile a scris:

Concediul medical acordat in Aprilie pentru prima jumatate a lunii Mai nu prelungeste durata contractului de munca, care se va inceta de drept la data de 30.04.2019.

In acest sens, avem art.49 alin.5 si 6 C.mun.

Buna ziua
Un angajat care are Contract de Munca pe perioada determinata(conform intelegerii la angajare, el dorind sa plece in strainatate la terminarea duratei Contract de Munca) aduce un Concediu Medical format din 2 parti. El este angajat pana la 30.04.2019. Prima partea a Concediu Medical este de pe 10.04.2019 pana pe 30.04.2019 acordat pe 22.04.2019 iar a doua parte de pe 01.05.2019 pana pe 13.05.2019 acordat pe 22.04.2019. El este intradevar bolnav, dar de la acoolism probabil. Firma nu are intentie sa ii prelungeasca durata Contract de Munca. Intrebarea este daca Concediul Medical acordat in Aprilie pentru prima jumatate a lunii Mai prelungeste 'din oficiu' durata Contractului de munca, care se incheia pe 30.04.2019. Daca el aduce concedii de acum lunar practic va fi angajat pana nu mai aduce concediu medical?
Multumesc
Buna ziua
Situatia este urmatoarea : o cunostinta si a facut o casa dar din motive de el stiute a scos autorizatie de Atelier pictura si garaj. El nu detine firma, nu a functionat niciodata nici o afacere acolo. Este casa de locuit. Acum dupa receptie nu stiu nu ce s a intamplat dar nu a declarat rolul nou. A primit acum decizie de impunere de 60 mii lei de la primarie pt constructia in cauza si pt ca nu depusese evaluare. A facut evaluare si a scazut la 16 mii lei. Deci plateste pe casa undeva la 4 mii lei anual. Casa mea e de 2 ori mai mare si stau langa el si eu platesc 1,1 mii lei anual. La primarie e clar, trebuie sa ii schimbe destinatia si e bun de plata din urma. Intrebarea este daca are vreo sansa sa castige in justitie , unde vrea sa demonstreze ca acolo e casa si nu altceva.
Multumesc
Din primul rand vreau sa imi cer scuze pentru anuntul mai neobisnuit. Vreau doar sa intreb daca are cineva de pe site o franciza tip Fornetti in administrare ? Am o afacere ce functioneaza deja si as vrea sa aloc un spatiu si unui stand Fornetti. Stie cineva cam ce vanzare trebuie sa faci pe zi/luna pentru a fi profitabil?
Multumesc
Răspuns la discuția Vreau sa deschid ghereta Fornetti
Buna ziua
Ati mai deschis franciza? se merita? Cam ce vanzari pe luna trebuie sa ai pentru a fi profitabil?
Multumesc