avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiDamas

Activitate MihaiDamas

NU STIE NIMENI SA DEA UN RASPUNS ?
La incheierea contractului de vanzare cumparare a unui autoturism inmatriculat in Romania, vanzatorul a prezentat pasaportul valabil, buletinul fiindu-i expirat. Este valabil acest contract de vanzare cumparare incheiat pe formular model noiembrie 2016? Politia inmatriculari l-a respins si nu stiu de ce.
Pe Facebook sunt postate o multime de fotografii ale copiilor care frecventeaza gradinita, scoala, sub diverse forme: jocuri, serbari, reclama gradinitei, scolii, etc.
Intrebarea mea este: sunt legale asemenea postari cu imaginile copiilor, fara acordul parintilor?
Buna ziua!
O gradinita a comandat unei firme particulare efectuarea lucrarii de acoperire a cladirii cu tabla tip Lindab, in baza unui contract. Lucrarea a fost efectuata si la receptie nu s-au putut observa defectele ascunse ale lucrarii. In timpul iernii au inceput sa se formeze turturi de gheata pe peretii cladirii pe portiuni de 2-3 m din loc in loc. La sesizarea pe care am facut-o firmei executante, aceasta nu binevoieste sa semneze procesul verbal de constatare. La cine ne putem adresa pentru o expertizare a lucrarii pentru a actiona in instanta firma executanta a lucrarii? Care sunt pasii de urmat pana la instanta de judecata?
Multumesc anticipat!
SOTIA MEA IMPLINESTE VARSTA DE PENSIONARE
LA 31 AUGUST 2013, URMAND CA INCEPAND CU 1 SEPT. 2013
SA IA PENSIE DE DREPT. LUCREAZA CA EDUCATOARE
LA O GRADINITA (UNITATE BUGETARA) SI ARE IN PREZENT GRUPA MICA.
DACA PUTETI SA-MI SPUNETI, VA ROG, IN CE CONDITII SI CINE
APROBA SA SUPLINEASCA IN CONTINUARE PANA CE COPIII (ACUMA LA GRUPA MICA)TERMINA GRADINITA.
Buna ziua!
Am cumparat un produs elecronic de la o firma care desface produse electronice din Bucuresti. Produsul l-am cumparat de la un punct de lucru al firmei din Suceava la data de 03.11.2012. Am solicitat sa returnez produsul deoarece instructiunile de exploatare m-au derutat in privinta alegerii produsului dar mi-a fost refuzata returnarea. Am sesizat la OPC Suceava care a constatat ca sunt indereptatit sa returnez produsul, aplicand firmei si amenda de 3000 lei. Dupa un an de umblat prin instante, OPC are hotarare definitiva si irevocabila cu privire la punerea in aplicare a procesului verbal OPC: achitarea amenzii si restituirea contravolorii produsului. A trecut mai mult de o luna de cand societatea trebuia sa-mi restituie suma cheltuita cu achizitionarea produsului. Seful magazinului din Suceava motiveaza ca nu are nici o aprobare de la sediul firmei din Bucuresti.
La ce organe ma pot adresa pentru recuperarea banilor.
Asa sunt tratati clientii in Romania. OPC Suceava nu poate sa faca mai mult!
Un cadru didactic se pensioneaza in timpul anului scolar in noiembrie. Ramane incadrat in continuare pe post pana la sfarsitul anului scolar la plata cu ora. Pentru aceasta perioada poate beneficia de gradatia de merit obtinuta prin concurs in 2010 pe o perioada de 4 ani?
BUNA ZIUA!
In luna mai 2911 am cumparat de la un magazin o unitate de protectie la suprasarcini UPS, iar in luna iunie am incercat s-o returnez la magazin deoarece in cartea aparatului nu se mentiona faptul ca la oprirea curentului sursa trebuie pornita manual. La refuzul salariatilor magazinului de a-mi primi returul am sesizat la 11.07.2011 Comisariatul pt. protectia consumatorilor Suceava. Acesta a contatat ca am dreptul sa returnez produsul si a aplicat o amenda firmei, care a contestat in instanta procesul verbal. Dupa mai multe termene, instanta solicita expertiza de la o firma specializate care m-a costat 30 lei, am fost citat ca martor si in data de 20.12.2011 a hotarat: "Admite in parte plangerea societatii X, reduce la jumatate amenda cu mentinerea celorlalte dispozitii ale procesului verbal". Firma inainteaza din nou recurs, procesul se muta la Tribunal cu termen 10.10.2012. Va intreb: e normal ca un cumparator sa fie purtat prin instante mai mult de un an de zile si sa-i fie blocat produsul cumparat pana se hotaraste ceva de instanta de judecata? Cine imi plateste despagubirile pentru banii cheltuiti si cv. produsului care nu-mi este util?
Multumesc anticipat!

[Editat - postarea numelor persoanelor fizice sau juridice cu care aveti probleme nu este permisa pe forum, multumesc]
Răspuns la discuția LITIGIU GRANITUIRE INTRE FRATI
Multumesc!
Dupa decesul TATALUI, toate proprietatile au fost date si cu acordul MAMEI, prin ACT NOTARIAL de succesiune si mostenire celor 6 frati. Dupa decesul MAMEI, unul din frati il cheama in judecata pe alt frate, ambii mostenitori ai curtii si locuintelor primite ca mostenire, pe motiv ca-i lipseste din partea ce-i revine 50mp, celalalt frate(parat) avand suprafata faptica egala cu cea din actul de mostenire.Procesul e pe rol de 2 ani. Din luna februarie 2012,cand s-a facut expertizarea terenurilor, expertul judiciar nu a trimis rezultatul experizei, derulandu-se de atunci 3 termene.
Mereu se amana cu motivatia "lipsa experiza". Intrebare: dupa cate amanari poate instanta sa suspende procesul?
Multumesc!