avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate Rus-Nicu

Activitate Rus-Nicu

Buna,

Va multumesc pentru ajutorul d-voastra.
As dorii sa va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari.
1) In legatura cu formularul cu acordul vecinilor (bloc cu apartamente) pentru infiintare PFA in prima parte la punctul 5 scrie "firma urmeaza sa si desfasoare activitatile" - ce tip de activitate se completeaza? se completeaza cea care imi apare in dreptul cudului CAEN 4321 adica Lucrari de instalatii electrice? (pentru ca vecinii cand vad acest tip de activitate se gandesc automat la galagie si o sa am surprize neplacute; eu o sa ma axez mai mult pe proiectare si daca ar fi lucrari practice nu as putea face in apartament ma deplasez eu la client si nu o sa fiu cautat ca la magazin o sa fie o comunicare prin e-mail si telefon).
Mentionez ca primul vecin pe care l am intrebat mi a adresat f multe intrebari si eu acuma trebuie sa trec tipu de activitate si mi a cerut o copie si el pt ca si a trecut numele si a semnat.
2) Este ok ca am inceput prin a aduna semnaturile vecinilor urmand ca numele PFA si nr unic in registrul comertului si codul unic de inregistrare sa le obtin ulterior asta ca sa nu am surprize de la vecini? (am cumparat de curand apartamentul si nu stiu ce fel de vecini am).

Va multumesc.
Buna,

Va multumesc pentru raspunsurile d-voastra.
Dupa cum spuneam mai am cateva intrebari:
1) De ce registre voi avea nevoie pentru a tine contabilitatea simpla si ce mai este nevoie?
2) Impozitul de 16% si sanatatea de 5.5% se plateste lunar sau trimestrial? Regularizarea se face la sfarsitul anului sau pe fiecare trimestru pentru eventuale returnari sau plati?
3) Ce documente trebuie sa depun in fiecare trimestru pentru declararea venitului?
4) Daca in timpul unui trimestru emit 6 facturi, acestea le declar la finante la sfarsitul trimestrului sau a anului sau in momentul in care am emis factura?
5) Daca in primul trimestru nu voi acea incasari dar voi cumpara niste unelte pentru desfasurarea activitatii, acestea le pot trece la costuri, si atunci voi fi pe minus, cum procedez in aceasta situatie?

Va multumesc pentru ajutorul dumneavoastra.
Numai bine.
Buna,

Doresc sa infiintez un PFA in domeniul instalatielor electrice cod CAEN 4321.
La Cluj Napoca pentru CAEN 4321 venitul a fost stabilit la 22300 RON pe 2013.
Problema e ca nu voi avea aceste venituri in primii ani de activitate.
Mentionez ca sunt inginer electrotehnist detinator al autorizatiei ANRE 2A si 2B.
Pentru a putea presta servicii in mod legal am nevoie de o forma juridica (am ales PFA pentru ca este varianta mai simpla decat firma pe care trebuie sa o autorizez ANRE la randul ei).
Mentionez ca mai sunt angajat la un SRL.

Intrebarile mele are fii:
1) Eu as inclina pentru impozitare in sistem real pentru ca nu cred ca voi avea venit de 22300 RON/an. Pot sa folosesc acest tip de impozitare chiar daca activitate mea are CAEN pentru norma de venit?
2) Daca sunt angajat SRL ce impozite mai trebuie sa platesc pentru PFA?
3) Activitatea mea se va baza mai mult pe prestari servicii adica nu voi cumpara foarte multe materiale. Ce e mai bine sa aleg platitor de TVA sau neplatitor de TVA?

In urma raspunsurilor d-voastra voi mai revenii si cu alte intrebari.
Numai bine.
Eu am aceeasi problema, numai ca eu stiu de ce a fost respins dosarul, explicatia a fost ca martorii si pretendentul la indemnizatie au declarat ca au fost deportati in locuri diferite si cum s-au putut ei intalnii. In situatia asta ce ar fii de facut ? depun contestatie la curtea de apel? si pe urma va trebuii sa i-au din nou declaratii martorilor cum ca s-au intalnit in apropiere pe undeva, de la casa de pensii mi au spus ca nu pot schimba martorii.
In situatia aceasta ce ar trebuii facut?? multumesc anticipat