avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate vladat0ru5

Activitate vladat0ru5

Răspuns la discuția Actualizare carte funciara
Am solicitat certificat de urbanism. Mi l-au dat cu extravilan cu HCL de intravilan (exact asa!:)) HCL e din 28.10.2008, iar in PUG e intravilan. Ma tem ca numai instanta poate face lumina. HCL respectiva a fost initiativa primarului de atunci si de acum. Situatia se traduce in peri albi:))
Revin cu o problema mai veche:
detin un teren de cca 2 ha aflat intr-o sola care a fost trecuta in intravilanul localitatii printr-o HCL in 2008. Am solicitat de la Primarie o copie dupa HCL conform cu originalul si o adeverinta ca terenul se afla in intravilan pentru a actualiza cartea funciara (terenul figureaza extravilan in cf). Am primit copie dupa HCL, dar nu mi se elibereaza adeverinta pe motiv ca terenul nu este trecut efectiv in intravilan?!? Mai mult mi s-ar putea elibera, dar ar trebui sa cedez primariei 24% din suprafata terenului?!?
Ma gandesc tot mai mult la un proces cu primaria, dar m-ar interesa cazuri similare si cum s-au rezolvat...
Răspuns la discuția Trecere intravilan
Revin cu problema mea. Am solicitat unei firme de cadastru din Constanta sa-mi treaca terenul in intravilan in conformitate cu HCL din 2008. Aceasta firma m-a trimis la Primarie sa iau copie dupa HCL respectiva, conform cu originalul, si sa solicit adeverinta ca pot sa trec terenul intravilan. De la Primarie au refuzat sa-mi elibereze adeverinta respectiva. Mi-au spus ca nu pot sa trec terenul intravilan decat daca am 20 de hectare. Toti expertii cadastrali cu care am vorbit mi-au spus ca e simplu, ca dureaza intre 21 si 30 de zile. Repet eu vreau sa actualizez regimul economic al terenului in conformitate cu HCL din 2008. Nu vreau sa schimb destinatia acestuia de teren agricol. Ce-i de facut daca Primaria refuza in continuare sa-mi elibereze adeverinta?
Răspuns la discuția Trecere intravilan
@topsurvey: prin urmare iau adeverinta de la primarie si ma adresez unui expert cadastral...nu pare deloc complicat. Asta-nseamna ca s-ar putea sa rezolv in doua saptamani:) Repet, nu vreau, in momentul de fata, scoaterea din circuitul agricol sau intravilan curti-constructii.
Răspuns la discuția Trecere intravilan
Multumesc. Nu doresc intravilan curti-constructii este suficient intravilan agricol intr-o prima faza. Deci, cred ca pentru intravilan agricol nu este necesara solicitarea scoaterii din circuitul agricol. Asta inseamna ca se poate face trecerea in mai putin de-o luna...
Detin 2,25 ha teren extravilan, iar mama 2 ha teren extravilan incluse intr-o suprafata mai mare,de cca 200 ha, pentru care exista o Hotarare de Consiliu Local privind aproparea sistematizarii si trecerii in intravilan. Aceasta HCL exista din 2008. Nu stiu nimic despre existenta unui PUG sau PUZ. Ce ar trebui sa fac pentru oficializarea noului statut al terenului? Nu vreau sa construiesc, vreau doar sa figureze intravilan in CF.