avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actualizare carte funciara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actualizare carte funciara

Revin cu o problema mai veche:
detin un teren de cca 2 ha aflat intr-o sola care a fost trecuta in intravilanul localitatii printr-o HCL in 2008. Am solicitat de la Primarie o copie dupa HCL conform cu originalul si o adeverinta ca terenul se afla in intravilan pentru a actualiza cartea funciara (terenul figureaza extravilan in cf). Am primit copie dupa HCL, dar nu mi se elibereaza adeverinta pe motiv ca terenul nu este trecut efectiv in intravilan?!? Mai mult mi s-ar putea elibera, dar ar trebui sa cedez primariei 24% din suprafata terenului?!?
Ma gandesc tot mai mult la un proces cu primaria, dar m-ar interesa cazuri similare si cum s-au rezolvat...
Cel mai recent răspuns: vladat0ru5 , utilizator 13:55, 5 Mai 2013
Incercati si varianta solicitarii unui certificat de urbanism. Aici sigur vedeti regimul juridic al terenului.
Am solicitat certificat de urbanism. Mi l-au dat cu extravilan cu HCL de intravilan (exact asa!:)) HCL e din 28.10.2008, iar in PUG e intravilan. Ma tem ca numai instanta poate face lumina. HCL respectiva a fost initiativa primarului de atunci si de acum. Situatia se traduce in peri albi:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere intravilan vladat0ru5 vladat0ru5 Detin 2,25 ha teren extravilan, iar mama 2 ha teren extravilan incluse intr-o suprafata mai mare,de cca 200 ha, pentru care exista o Hotarare de Consiliu Local ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan arabil alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii la urmatoarea problema: - urmeaza sa cumpar un teren care in acte este trecut ca fiind extravilan. Am facut ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)