avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Trecere intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Trecere intravilan

Detin 2,25 ha teren extravilan, iar mama 2 ha teren extravilan incluse intr-o suprafata mai mare,de cca 200 ha, pentru care exista o Hotarare de Consiliu Local privind aproparea sistematizarii si trecerii in intravilan. Aceasta HCL exista din 2008. Nu stiu nimic despre existenta unui PUG sau PUZ. Ce ar trebui sa fac pentru oficializarea noului statut al terenului? Nu vreau sa construiesc, vreau doar sa figureze intravilan in CF.
Cel mai recent răspuns: vladat0ru5 , utilizator 00:00, 24 August 2012
Ca sa treaca in intravilan agricol este simplu, se solicita scoaterea din circuitul agricol si se plateste taxa aferenta (decizia apartine directiei judetene pentru agricultura si dezvoltare rurala, pe baza avizului Agentiei Nationale de cadastru si Publicitate Imobiliara, acordat prin OCPI judetean). Problema apare daca il doriti intravilan curti constructii, pentru ca abia atunci va trebuie PUZ.
Pentru a figura ca intravilan in CF, este necesar sa luati o adeverinta de la primarie si sa cereti actualizarea CF- notare , cost 60 lei.
Multumesc. Nu doresc intravilan curti-constructii este suficient intravilan agricol intr-o prima faza. Deci, cred ca pentru intravilan agricol nu este necesara solicitarea scoaterii din circuitul agricol. Asta inseamna ca se poate face trecerea in mai putin de-o luna...
@topsurvey: prin urmare iau adeverinta de la primarie si ma adresez unui expert cadastral...nu pare deloc complicat. Asta-nseamna ca s-ar putea sa rezolv in doua saptamani:) Repet, nu vreau, in momentul de fata, scoaterea din circuitul agricol sau intravilan curti-constructii.
Revin cu problema mea. Am solicitat unei firme de cadastru din Constanta sa-mi treaca terenul in intravilan in conformitate cu HCL din 2008. Aceasta firma m-a trimis la Primarie sa iau copie dupa HCL respectiva, conform cu originalul, si sa solicit adeverinta ca pot sa trec terenul intravilan. De la Primarie au refuzat sa-mi elibereze adeverinta respectiva. Mi-au spus ca nu pot sa trec terenul intravilan decat daca am 20 de hectare. Toti expertii cadastrali cu care am vorbit mi-au spus ca e simplu, ca dureaza intre 21 si 30 de zile. Repet eu vreau sa actualizez regimul economic al terenului in conformitate cu HCL din 2008. Nu vreau sa schimb destinatia acestuia de teren agricol. Ce-i de facut daca Primaria refuza in continuare sa-mi elibereze adeverinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan curti constructii AndiCretu AndiCretu Buna ziua, Incerc sa fac PUZ-ul pentru un teren (1.5Ha) si ma confrunt cu o situatie neobisnuita. O sa incerc sa explic cat mai clar: - Terenul apare in CF ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - mutare teren din extravilan in intravilan Leordeanu Leordeanu Detin c.f. cu teren in extravilan. In urma actualizarii P.UG. -ULUI terenul rezulta in intravilan . Trebuie sa solicit eu la cadastru aceasta modificare in ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan arabil nicolae m nicolae m buna seara ! am cumparat un teren intravilan arabil cu numar cadastral si inscris in cartea funciara si vreau sa construiesc pe el, se poate?ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)