Buna ziua,
lucrez la o firma, cu norma intreaga (8 ore), am o vechime in munca de aproape 12 ani, un venit net de aprox 1400 ron/luna-brut 1900 ron/luna, urmand sa intru in somaj.
Care ar fi indemnizatia de somaj care as primi-o si pe ce perioada ?
La calculul indemnizatiei de somaj intra si orele suplimentare, daca este cazul ? Daca mai am un alt loc de munca cu timp partial, vechimea la acest loc de munca este de 2 ani, veniturile acestui loc de munca ar putea intra in calculul indemnizatiei de somaj ?
Multumesc pentru promptitudine si sa inteleg ca daca societatea nu are prevazut acest lucru in contractul colectiv de munca nu voi beneficia de acest salar ? Sunt obligati cei de la firma sa-mi puna la dispozitie o copie a contractului daca o solicit ?
Buna ziua, la data de 01.07.2012 ar trebui sa ma reintorc la locul de munca dupa CCC; angajatorul mi-a comunicat ca va desfiinta locul de munca, urmand sa indeplineasca toti pasii ptr a putea beneficia de somaj (perioada de preaviz de 20 de zile, incetare CIM din motive nemputabile mie). Intrebarea mea este: firma mai trebuie sa platesca cel putin un salar compensator in acest caz, conform CCMUNN 2011-2014 (la biroul de resurse umane al fimei mi-a fost spus ca societatile mai mici nu mai sunt obligate sa se raporteze la CCMUNN-societatea la care lucrez are aprox.100 angajati) ?