Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate cris2906

Buna ziua,
lucrez la o firma, cu norma intreaga (8 ore), am o vechime in munca de aproape 12 ani, un venit net de aprox 1400 ron/luna-brut 1900 ron/luna, urmand sa intru in somaj.
Care ar fi indemnizatia de somaj care as primi-o si pe ce perioada ?
La calculul indemnizatiei de somaj intra si orele suplimentare, daca este cazul ? Daca mai am un alt loc de munca cu timp partial, vechimea la acest loc de munca este de 2 ani, veniturile acestui loc de munca ar putea intra in calculul indemnizatiei de somaj ?
Răspuns la discuția salar compensator dupa CCC
Multumesc pentru promptitudine si sa inteleg ca daca societatea nu are prevazut acest lucru in contractul colectiv de munca nu voi beneficia de acest salar ? Sunt obligati cei de la firma sa-mi puna la dispozitie o copie a contractului daca o solicit ?
Buna ziua, la data de 01.07.2012 ar trebui sa ma reintorc la locul de munca dupa CCC; angajatorul mi-a comunicat ca va desfiinta locul de munca, urmand sa indeplineasca toti pasii ptr a putea beneficia de somaj (perioada de preaviz de 20 de zile, incetare CIM din motive nemputabile mie). Intrebarea mea este: firma mai trebuie sa platesca cel putin un salar compensator in acest caz, conform CCMUNN 2011-2014 (la biroul de resurse umane al fimei mi-a fost spus ca societatile mai mici nu mai sunt obligate sa se raporteze la CCMUNN-societatea la care lucrez are aprox.100 angajati) ?