Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salar compensator dupa CCC

Buna ziua, la data de 01.07.2012 ar trebui sa ma reintorc la locul de munca dupa CCC; angajatorul mi-a comunicat ca va desfiinta locul de munca, urmand sa indeplineasca toti pasii ptr a putea beneficia de somaj (perioada de preaviz de 20 de zile, incetare CIM din motive nemputabile mie). Intrebarea mea este: firma mai trebuie sa platesca cel putin un salar compensator in acest caz, conform CCMUNN 2011-2014 (la biroul de resurse umane al fimei mi-a fost spus ca societatile mai mici nu mai sunt obligate sa se raporteze la CCMUNN-societatea la care lucrez are aprox.100 angajati) ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:35, 27 Iunie 2012
Se plateste salariu compensator doar daca aveti un contract de munca colectiv aplicabil societatii dvs.in care este reglementata plata acestei compensatii.CCMNN2011-2014 nu se aplica in prezent.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
Multumesc pentru promptitudine si sa inteleg ca daca societatea nu are prevazut acest lucru in contractul colectiv de munca nu voi beneficia de acest salar ? Sunt obligati cei de la firma sa-mi puna la dispozitie o copie a contractului daca o solicit ?
1.Desigur,luati legatura in acest sens fie cu liderul de sindicat,fie cu reprezentantul salariatilor din unitate,spre a va pune la dispozitie contractul.
2.Daca nu exista aceasta reglementare in ccm aplicabil,nu beneficiati de sal.compensator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare carmen_sinus carmen_sinus Buna ziua, Sunt in situatia salariatului cu preaviz de incetare a CIM. Preavizul a fost dat de catre lichidatorul judiciar al societatii la care eu am ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)