avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate doruculea

Activitate doruculea

Răspuns la discuția Tranzactiile între două SRL-uri
Multumesc frumos! Banuiesc că taxa notarială pe tranzactie în valoare de 3% este valabila si în acest caz!
Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns la întrebarea următoare. O societate comercială vinde altei societăți comerciale un teren agricol extravilan. Conform codului fiscal facturarea se face cu tva sau fără tva? De asemenea este suficientă facturarea tranzactiei, sau tranzactia de face la notariat.De asemenea, avand în vedere că în cauză este vorba despre un teren extravilan arabil ,se aplică prevederile legii 17/2014 adică afișarea ofertei de vanzare? Vă multumesc frumos
Da ,ati anticipat corect ,am dorii sa contestam deciziile conducerii asociatiei.Intrebarea este ? Cum ne puteti ajuta?

O seara buna !
Doru Culea
(editat)
AM-ul a cerut documente cu privire la componenta organelor de conducere la semnarea contractului de finantare numai ca demisiile cauzate de prostul management al conducerii actuale ( mai ales de lacomia cu care se infrupta din banii destinati functionarii)au survenit ulterior . Asadar ce contestatii si ce actiuni ar trebuii sa intreprinda membrii asociatiei pentru a scapa de aceasta conducere?
Buna ziua,
Doru Culea ma numesc si vreau sa va rog sa ma lamuriti cu o problema.Este vorba despre o asociatie constituita conform Og 26/2000.
Conducerea acestei asociatii a facut de-a lungul timpului o serie de modificari in actul constitutiv si statul asociatiei.Spre exemplu ,in urma demisiei unor membrii ai consiliului director adunarea generala a asociatilor a hotarat inlocuirea acestora cu alti membrii,inclusiv cenzorii.In urma verificarii la grefa judecatoriei am constatat ca aceasta modificare nu a fost inscrisa De asemenea,a fost schimbat si sediul asociatiei si nici in acest caz nu s-a efectuat inscrierea la grefa.. Acest consiliul director a abrobat in schimb cereri de primire in asociatie ,de demisie din asociatie ,de modificare a planului de dezvoltare locala(este vorba despre o asociatie care a castigat un grant de 2 865 000 euro si functioneaza ca un microfinantator cu fonduri europene pentru o microregiune.Mai mult ,contrar statutului,adunarea generala a ales in fruntea consiliului director un presedinte.Acum asociatia are un presedinte al consiliului director si un presedinte al asociatiei care este si director executiv.Presedintele -director executiv ,adica cel care gestioneaza cele 2 865 000 euro considera ca nu se afla in incompatibilitate ca urmare a cumularii celor doua functii pe motiv ca functia de presedinte nu este remunerata desi semneaza acte juridice si in aceasta calitate.
Intrebarea mea este;ce se poate face in acest caz astfel incat actele juridice intoctmite sa nu produca efecte asupra asociatiei sau persoanelor care au accesat pana acum fonduri europene in valoare de aproximativ 1 000 000 de euro.
Va multumesc anticipat
Poate cineva sa imi spuna care este valoarea taxei pentru o masina adusa din Germania cu motor de 1780 cm2 ,euro 4, 180 g emisie de co2/km fabricata in 2008?

va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Taxa de poluare auto
capacitate cilindrica 1870 cm ,euro 4, co2 180 g/km
Daca am cumparat un autoturism din Germania fabricat in 2008 ce taxa trebuie sa platesc in Romania pentru al inmatricula?
Buna ziua,
Rugamintea mea este sa ma lamuriti in legatura cu o asociatie infiintata in baza oug 26/2000 .Nelamurirea mea consta in aceea ca dupa infiintare si inscriere in registrul asociatiilor si fundatiilor un numar de 90 de noi membrii au facut cerere de aderare la aceasta asociatie.Conform statutului, acestia dobandesc calitatea de membru in momentul aprobarii cererii de catre consiliul director. Intrebarea mea este : daca acestia(noii membrii) nu au fost trecuti in registrul asociatiilor si fundatiilor ca urmare a unei cereri depuse la instanrta din raza de competenta teritoriala , participarea lor la luarea de hotarari ale adunarii generale este legala?
Va multumesc anticipat!

pai art 33 din oug 26/2000 nu stipuleaza ca:Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8-12.?Daca alti membrii au aderat nu s-a modificat actul constitutiv?