avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate baza

Activitate baza

se mai pot organiza in administratia publica locala examene de promovare, daca guvernul a anuntat inghetarea salariilor, in anul 2021? cum se procedeaza si de cand ?
vaucherele de vacanta, insumate cu salariul net al unui functionar public,nu trebuie sa depaseasca salariul viceprimarului?
un ofertant a incarcat in SICAP proietul tehnic in 4 capitole, insa din acestea lipsesc 150 de pagini si in OPIS, sunt nominalizate ce ar contine , dar acestea lipsesc.
Exista motiv de exludere sau i se cere sa completeze dosarul cu paginile lipsa?
Care ar fi urmatoarea procedura in cazul in care am o achizitie simplificata , pe care am incarcat-o in sistem SICAP de doua ori si o data am prelungit-o? Pot sa fac o negociere fara publicare in prealabil? In ce consta aceasta negociere ?Pot sa fac un contract direct cu o firma care accepta pretul , fara sa fac modifcari ?
cand se dau calificativele pentru functionarii publici , exista un termen ? si care ar fi procedura?
Răspuns la discuția din achizitii publice

baza a scris:

As intreba, daca achizitia totala ar costa sa zicem 900.000 lei. o renovare si dotare a unei cladiri, iar PT DT si APT din acelasi proiect ar costa 50.000, ar fi serviciile de proiectare. ,Serviciile de proiectare le pot achizitiona separat prin SEAP, prin achizitie directa , iar achizitionarea de lucrare si dotare sa o achizitionez prin procedura simplificata tot prin SEAP? As incalca legea achizitiilor?sau cum sa procedez?

As intreba, daca achizitia totala ar costa sa zicem 900.000 lei. o renovare si dotare, iar PT DT si APT, in acelasi proiect ar costa 50.000 care ar fi serviciile de proiectare. ,Serviciile de proiectare le pot achizitiona separat? in sensul ca PT.DT APT, sa il achizitionez prin cumparare directa, iar lucrarea sa o achizitionez prin procedura simplificata! As incalca legea achizitiilor?sau cum sa procedez?
care este procedura, de a pune in planul anual al achizitiilor publice in anul in curs, un proiect care nu a fost prins in planul anual al achizitiilor publice?
Răspuns la discuția fisa postului
Isi indeplineste atributiile, intrebarea era, primarul poate oricand sa dea atributii dar si oricand sa ia din atributii ? anul asta il umple pe functionarul public cu atributii in fisa postului si la anul care vine, ii ia din atributii. Poate face acest lucru- Oricand ? fara o baza legala ?
Discuție fisa postului
daca primarul unei institutii publice ii aduce la cunostinta fisa postului unui functionar public si semnezi pentru ca ai luat la cunostinta.
Intrebare:in ce conditii poate face modificari in fisa postului ( iti ia din atributii sau iti mai da o atributie)