avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate andreiu85

Activitate andreiu85

Răspuns la discuția Cedare venituri din chirie
Buna seara
Am un apartament, si doresc să-l inchiriez doar ca am o mica problema nu gasesc pe internet o declaratie sau un model de declarație in care celelate doua persoane care mai sunt in contractul de mostenire să nu fie puși la plata impozitului din chirie. Sa fiu trecut doar eu ca beneficiez si să plătesc doar eu cheltuielile catre anaf
Răspuns la discuția Cum procedez cu terasa blocului
bLOCUL NU STIU SA FIE PROPRIETATEA PRIMARIEI DAR CEI DE LA FIRMA , AU PRELUAT BLOCUL DIN 2002 SI DE ATUNCI DANMSI FAC LEGEA SI CU SEFUL SCARII.
ESTE O FIRMA CARE ESTE IN SUBORDINEA PRIMARIEI CUM ESTE SI CEA DE SALUBRITATE SI MAI AU CATEVA UITE UN LINCK
[ link extern ]



cyan a scris:

In primul rand, blocul este proprietatea primariei? De ce este administrat de o firma din subordinea primariei?

In al doilea rand ati gresit in modul in care ati abordat problema reparatiei terasei, nu aveati ce cauta in audienta la firma respectiva.

Trebuia sa notificati in scris presedintele AP despre necesitatea repararii terasei intrucat va este afectata proprietatea.

Faptul ca aveti restante la plata intretinerii nu inseamna ca terasa nu trebuie reparata sau ca se va repara numai in dreptul proprietarilor care sunt cu plata la zi!

Firma care administreaza blocul este angajatul asociatiei de proprietari si nu are in responsabilitate executia lucrarilor de reparatii in bloc decat in cazul in care este specificat acest lucru in contractul de prestari servicii.

Pentru reparatia terasei contribuie toti proprietarii indiferent de nivelul la care locuiesc, incepand cu proprietarii de la parter si terminand cu cei de la etajul 10.

Faptul ca firma de administrare se afla in subordinea primariei iar nu are nicio importanta.

Presedintele AP trebuie sa solicite administratorului sa obtina oferte de la mai multe firme pentru reparatia terasei, are obligatia sa implice comitetul executiv (din care face parte si el in calitate de presedinte al CEx) in obtinerea unor oferte de reparatii.

Presedintele sa contacteze alte firme pentru obtinerea unui deviz estimativ care sa fie comparat cu oferta firmei administrator.

Art. 37-Legea 230/2007

Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.

Proprietarii care si-au reparat prin fonduri proprii terasa in dreptul lor ar trebui sa solicite asociatiei de proprietari contravaloarea lucrarilor cu excetia cotei parte care le revin prin repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza.



Răspuns la discuția Cum procedez cu terasa blocului
stau de 3o de ani in bloc si toate invartelile se fac cu seful scari si cu firma care administreaza blocurile in proportie de 80% din iasi care este subordonata primariei.
Buna seara,
Doresc sa stiu cum pot proceda la problema care o mentionez mai jos vis-a-vis de cei care administreaza blocul(firma este administrata de catre primarie).
Am fost in audienta la directorul firmei care administreaza blocul, sa i-mi spuna cum pot proceda cu reparatia blocului si sa vina sa constate cele mentionate de mine.
Toate bune si frumoase..... pana la un punct... Dupa 1 luna si=, trimite doi muncitori si o doamna inginera.. sa faca poze la terasa blocului si sa faca un deviz.
dupa alte doua saptamani ma trezesc cu un raspuns:X-(

Buna ziua
Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată cu nr. 7410/25.04.2016 prin care solicitați efectuarea reparațiilor la terasa blocului, vă facem cunoscute următoarle:
- un reprezentant SC bla bla bla SA s-a deplasat la fața locului, constantând cele sesizate de dumneavoatră
- SC bla... bla.. bla SA nu execută lucrări parțiale pentru reparații de hidroizolații, motivat de faptul că aceste lucrări nu pot primi garanție
-Pentru executarea lucrărilor de reparație la terasa blocului există două posibilități:
Întocmirea unui proces verbal de constatare a necesității executării lucrărilor de reparații de către administrator și restul membrilor comisiei formate în acest scop (în data de de 05.06.2015 s-a întocmit antemăsuratoare ce conține și constatarea tehnică);
- Prezentarea unor oferte de executare a lucrării de către administrator sau de către proprietarii implicați, membrilor comitetului executiv;
- Alegerea în cadrul unei ședințe de comitet executiv, la care vor participa și proprietarii implicați, a celei mai bune oferte de executare a lucrărilor de reparații;
- În cadrul respectivei ședinte de comitet executiv, vor fi stabilite și modalitățile și termenele la care asociația va returna proprietarilor care plătesc contravaloarea totală a lucrărilor de reparație, sumele încasate de la ceilalți proprietari.
Pentru executarea de lucrări de reparație a terasei în nume propriu de către proprietarii de la etajul 4, aceștea vor recupera ulterior sumele aferente acestor lucrări de la ceilalți proprietari, în afara listelor de plată, fie pe cale amiabila, fie pe calea instațelor de judecată.
Mentionez ca eu locuiesc la Etajul 10 .... nu la etj.4 cum spun dansi :)

trimit din nou mail si le spun ca nu este normal, pentru ca, la ultima discutia avuta face to face, ati spus ca se poate si acum nu faceti lucrari partiale. Mentionez ca la etajul 10 sunt 6 apartamente din care doi din cei 6 propritari care sunt mai noi, au facut singuri izolatia cand sau mutat, pe bani lor.


uitatoi raspunsul dansilor :
Bună ziua
Urmare a emailului transmis de dumneavoastră în data de 07.06.2016, vă comunicăm faptul că ne menținem punctul de vedere exprimat în răspunsul anterior.
Devizul estimativ intocmit de SC bla...bla...bla SA a fost transmis către asociația de proprietari care și-a exprimat dezacordul pentru efectuarea acestei lucrări, motivat de faptul că proprietarii ap. 61,62,64,66 au suportat aceste cheltuieli din fonduri proprii și faptul că dumneavoastră înregistrați restanțe la pata cotelor de contribuție pentru întreținere.

Mentionez: ap.62 si AP.61 sunt cei noi veniti si de care va spuneam mai sus. Iar cel de la ap.64 nu este in tara de 7 ani cel putin si totusi au primit semnatura de la dansul:) cum nustiu . incerc sa va atasez copia pv ului semnat de cei 4 care nu sunt deacord si care stau la etaje diferite si dansi decid pentru cei 62 de locatari :))


Rog din suflet sa ma ajutati ... si daca este cineva care a intampinat problema asta sa i-mi dea un sfat :((

MENTIONEZ CA FIRMA CARE ADMINISTREaza este in-subordinea PRIMARIEI!!
Buna ziua,

Am trimis acum aproape o luna de zile un mail la asociatia de proprietari ( firma care se ocupa de administrarea cladirilor din oras) subordonata primariei.
Am solicitat reparatia terasei ( blocului) si aducerea la cunostinta ca imi ploua in casa. Nu am primit nici un raspuns pana in prezent.
Care este termenul legal de raspuns a unei sesizari facute pe mail si ce trebuie sa fac cui sa ma adresez